windowslive

Da li ste se konačno navikli na ideju da Microsoft integriše svoje proizvode i usluge pod jednim “Windows Live” kišobranom? E pa, uskoro toga više neće biti. Naime, Microsoft je odlučio da sa pojavom Windows 8, penzioniše svoj “Windows Live” brend.

Windows Live pojavio se 2005 godine i obuhvata kolekciju softvera i usluga poput Windows Live Messenger i Windows Live Writer. Kompanija Microsoft kao razlog odustajanja od Windows Live brenda navodi da će mnoge od njegove funkcionalnosti biti uključene u Windows 8 ali i da će se na nekima ponovo raditi kako bi se prilagodili današnjim potrebama korisnika. Kao rezultat toga, Microsoft će se penzionisati Windows Live kako bi predstavio nešto slično kroz paket Cloud aplikacija koje karakteriše bolja integracija i pojednostavljena konvencije imenovanja.

Usluge kao što su Windows Live Messenger i Windows Live Calendar ili čak Windows Live Mail sada će se jednostavno zvati Messenger, Calendar i Mail. Usluge kao što je Hotmail će nastaviti sa radom normalno, ali Microsoft nastoji da ujedini sve svoje usluge pod jedinstvenim nazivom “Microsoft Account”.

Kompanija će navodno uraditi migraciju korisničkih @live.com računa na novi sistem. Isto ovaj “Microsoft account” moći će se koristiti za logovanje u Windows 8, Xbox Live, Zune i ostale.

Evo kako Microsoft namerava da usluge i proizvode izgledaju pod Windows 8:

windows-live

Tokom godina, jedan broj Microsoft proizvoda pretrpeo je neki oblik konfizije identiteta ili brenda. Godine 2005, Microsoft je pokušao migraciju korisnika sa Hotmail-a na svoj Live brend, ali je ubrzo posle toga bio prinuđen da promeni svoje planove. Bilo kako bilo, dolaskom Windows 8 pozdravit ćemo se sa Windows Live, nadati se da neće doći do neke konfuzije i u ovom slučaju.