bitly-redesign

Jednostavna usluga za skraćivanje linka, Bitly, jučer je dobila svoj novi dizajn. Bitly, koji je svojevremeno pokrenut s ciljem da se od dugih linkova naprave dovoljno kratki kako bi mogli stati u tweet, sada je evoluirao u sajt za društveno dijeljenje linkova.

Mora se priznati da je Bitly sada mnogo komplikovaniji za korisnike. Naime, Bitly sada nudi vlastitu Bookmark uslugu nazvanu Bitmarks koja omogućuje da linkove možete spremiti u svoju privatnu zbirku ili podijeliti sa svijetom. Bitmarks se može dodati putem Bookmarklet-a, gumba u bookmark bar-u vašeg preglednika, nove Chrome ekstenzije ili Bitly web sajta.

Bitly također uključuje i značajku za pretraživanje sličnu Google-ovoj, koja pretraživanje Bitmarks obavlja veoma brzo. Bitly smatra da iako postoje ljudi koji će pažljivo organizirati svoje Bitmarks, većina je ipak lijena pa im stoga treba veoma kvalitetna značajku za pretraživanje kako bi usluga bila od koristi.

bitly redizajn pretraga

Također, ažurirana je i stara Bitly značajka, Bundles. Bundles su skupine linkova koje se mogu dijeliti sa drugima. Sada je sa ovim ažuriranjem, Bitly učinio Bundles mnogo interaktivnijim i lakim za dijeljenje na Facebook-u i Twitter-u.

Ovaj redizajn Bitly usluge podudara se sa izdavanjem Bitly iPhone aplikacije za praćenje vaših Bitmarks na telefonu.

Reakcije na redizajn nisu baš pozitivne, mnogi koji su Bitly koristili isključivo za skraćivanje linkova sada se žale na komplikovanost usluge. Ako nemate korisnički račun sa Bitly, ili ako ste izabrali da se ne logirate, možete jednostavno skratiti link na Bitly početnoj stranici. Međutim, ako ste se prijavili na račun i želite skratiti link, morate “dodati Bitmark” spremiti URL, odaberati da ga sačuvate kao privatni ili javni, pa tek onda možete dobiti skraćeni link.

Mi u potpunosti razumijemo zabrinutosti koje su izrazili neki od naših korisnika. Trenutno radimo sa stotinama beta testera i koristimo povratne informacije koje dobivamo od njih tako da se nadamo da će ova evolucija Bitly usluge biti još vrijednija u budućnosti. To znači da je ovo sada samo prva faza u razvoju proizvoda i da ćemo vrlo brzo u njega ugraditi sve korisne stvari dobivene putem povratnih informacija od beta testera ali i naših korisnika,

navodi u svom priopćenju Bitly.