novi bing

Microsoft je spreman za najveće ažuriranje Bing tražilice do sada. Kompanija je najavila uvođenje društvenih rezultate u svoju tražilicu i umjesto da prikazuje samo podatke iz Google +, Bing će uključivati podatke koji dolaze od relevantnih kontakata i stručnjaka sa Facebook-a, Twitter-a i ostalih.

Do promjena u Bing-u doći će za nekoliko dana i prema navodima kompanije donijeće "potpuno novu informacijsku arhitekturu" sa tri stupca: lijevo će biti poznati algoritamski rezultati, u sredini će biti prikazan "snapshot" relevantnih informacija i usluga kao što su mape, dok će desno biti "sidebar" sa društveno-orijentiranim rezultatima.

Istraživanja pokazuju da 90% korisnika konzultira prijatelja ili stručnjaka prije donošenja nekih bitnih odluka, poput kupnje. Microsoft smatra da je Sidebar rješenje jer omogućuje interakciju s ljudima koje poznajete.

Na primjer, vi možete podijeliti svoje rezultate i postaviti pitanje nekome na Facebook-u a oni vam mogu odgovoriti putem Facebook-a ili Bing-a. Ako ste u posjeti Ljubljani, prijatelj iz glavnog grada Slovenije vam može dati neke preporuke. ili ako kupujete novi telefon, možete tražiti savjet od prijatelja. Bing će analizirati vaš upit i automatski prikazati najvažnije kontakte, čineći proces što je moguće jednostavnijim.

Također, osim što će vam prikazati relevantne rezultate koji dolaze od vaših prijatelja, Bing će izaći i izvan tog kruga kako bi pronašao utjecajne ličnosti relevantne za traženu temu. Na primjer, ako pretražujete Panda update, svakako će se u vašim rezultatima pojaviti i Matt Cutts. Bing će pretražiti razne blogove i društvene mreže kako bi vam prikazao najrelevantnije podatke, uključujući i Blogger, Google Plus, LinkedIn, Quora, Foursquare, Twitter i ostale.

Mobilna verzija Bing tražilice također će dobiti nove društvene značajke u narednih nekoliko tjedana.