DeviceMix-Q1-2012

Juče je Millennial Media objavila novi izveštaj u kome su definisane procene tržišnog udela mobilnih uređaja i operativnih sistema koje se odnose na prvi kvartal ove godine. Millennial Media, kompanija koja se bavi mobilnim oglašavanjem utvrdila je u svom Q1 Mobile Mix izveštaju da Tableti čine 20% svih prikaza oglasa u prvom kvartalu 2012 godine, što je povećanje od 15 odsto u odnosu na prvi kvartal 2011 godine.

Q1 Mobile Mix izveštaj nudi duboki uvid u oglašavanje na mobilnim uređajima koji uključuje 20 najpopularnijih mobilnih telefona, 10 najpopularnijih mobilnih proizvođača, vodeće mobilne operativne sisteme i najpopularnijie kategorije mobilnih aplikacija rangirane po impresijama.

Izveštaj je utvrdio da mobilni uređaji koji nisu telefoni, kao što su Tableti, čine 20 odsto svih impresija na Millennial Media platformi u prvom kvartalu 2012 godine.

Izveštaj je takođe utvrdio da je Android i dalje operativni sistem broj jedan na Millennial Media platformi sa 49 odsto udela impresija, i da je Apple ostao vodeći proizvođač mobilnih uređaja.

20 najpopularnijih mobilnih telefona

Ovaj izveštaj takođe je utvrdio da su:

  • Apple iPhone, Samsung Galaxi Tab i Amazon Kindle Fire najpopularniji Tableti u prvom kvartalu 2012 godine.
  • Apple iPhone je i dalje lider na listi mobilnih telefona.
  • 14 Android telefona nalazi se na listi 20 najpopularnijih mobilnih telefona.
  • Samsung je drugi proizvođač i imao 4 od 20 najpopularnijih mobilnih telefona.
  • Gaming je definitivno najpopularnija kategorija kod mobilnih aplikacija koja beleži porast od 10 odsto u odnosu na poslednji kvartal 2011 godine.
  • Gledanje videa na mobilnim uređajima poraslo je za fantastičnih 958 odsto u periodu od drugg kvartala 2011 godine do prvog kvartala 2012 godine.

15 najpopularnijih proizvodjaca mobilnih uredjaja