facebook sponzorirane price

Facebook oglašivači sada mogu kupiti mobilne oglase odvojeno od drugih oglasnih prostora koristeći Ads API ili alat Power Editor. Najveća društvena mreža na svijetu sada je oglašivačima ponudila nekoliko opcija za kupnju Sponzoriranih Priča (Sponsored Stories).

Ranije, oglašivači nisu imali mogućnost izbora, oni nisu mogli birati gdje će njihove Sponzorirane Priče biti prikazane, a nisu imali ni prikaz performansi oglasa u zavisnosi od njihove pozicije. Ova promjena svakako će oglašivačima sada pružiti mnogo veću kontrolu nad svojim oglasima uz mnogo više podataka sa kojima će biti u mogućnosti optimizirati svoje kampanje. Po prvi put, oglašivači će biti u mogućnosti konkretno navesti da žele da se njihovi oglasi prikažu u mobilnom News Feed, što predstavlja novu mogućnost za developere aplikacija i igra do dođu do Facebook korisnika koji sa telefonima pristupaju društvenoj mreži.

Oglašivači sada mogu kupiti društvene kontekstualne oglase unutar ovih parametara:

  • Samo Mobile News Feed
  • Samo Desktop News Feed
  • Mobile i Desktop News Feed
  • Mobile i Desktop News Feed sa desktop oglasom na desnoj strani
  • Desktop News Feed sa oglasom na desnoj strani

Oglašivači koji žele promovirati Stranicu ili neki poseban post možda će želiti pokrenuti različite varijacije oglasa kako bi pronašli na kom položaju on daje najbolje rezultate. Sponzorirane Priče u News Feed vjerojatno da će imati veći CTR (stopa učestalosti klikova) od onih na desnoj strani, ali je za sada još uvije prerano da bi se moglo reći kolika je varijacija postoji cijeni između tih različitih položaja.