bing-webmaster-tools3

Microsoft Bing danas je pokrenuo Phoenix Update za svoj Webmaster Tools, koji pored ažuriranja postojećih karakteristika donosi i veliki broj novih. U suštini, Bing Webmaster Tools je grupa aplikacija namenjena osobama koje vode brigu o sajtovima.

Webmaster Tools ima novi izgled, koji je čist, Metro i vrlo ugodan. Poboljšana je navigacija kao i upravljanje profilima.

Dodat je novi alat pod nazivom Link Explorer. Link Explorer omogućava da unesete URL, a nakon toga će vam prikazati šta je sve upućeno na tu određenu destinaciju. Vrlo koristan alat za istraživanje konkurentskih sajtova.

SEO Reports: Bing će pripremiti mesečni SEO izveštaj za vaše verifikovane domena. Nakon toga će primeniti “15 tačaka najbolje SEO prakse”, generišući izveštaj kako bi vam pomogao da svi aspekti vašeg sajta budu u skladu sa onim što pretraživači preferiraju.

SEO Analyzer: Ovaj alat će napraviti istu vrstu izveštaja kao i SEO Reports, ali za jednu URL adresu, omogućavajući Webmasteru da uđe i istraži specifične oblasti svog sajta. Alat će biti koristan za testiranje novih elemenata dizajna i strategije sadržaja, omogućavajući nam da vidimo koliko dobro oni rade.

Novi alat je i “Fetch as Bingbot”, koji omogućava webmasterima da vidite stranicu iz perspektive Bing-ovog crawling alata, Bingbot.

Poslednji novi alat je Canonical Alerts koji će obeležiti nepravilnu upotrebu Canonical tagova.

Što se tiče poboljšanja, ažurirani su sledeći alati:

  • URL Removal Tool (Alat za uklanjanje URL adresa)
  • Keyword Research Tool (Alat za istraživanje ključnih reči)
  • URL Normalization Tool (Alat za normalizaciju URL adresa)

Sve u svemu, Phoenix Update donosi neka vrlo impresivno ažuriranja. Svakako da će veliki broj webmastera koje nije posebno interesovalo kako Bing vidi njihov sajt sada sigurno želeti da malo istraže ove njegove alate.

Bing Webmaster Tools