firefox14

Najnovija verzija popularnog  mobilnog preglednika Mozilla sada je dostupna za download putem Google Play. Novi Mozilla mobilni preglednik, Firefox 14,  ne obiluje nekim novim značajkama, ali je dovoljno kvalitetan za većinu korisnika Android uređaja.

Mozilla navodi da korisnici mogu očekivati brži mobilni preglednik, u smislu pokretanja i vremena potrebnog za učitavanje stranice a također, primjetno je i brže zumiranje. Mozilla ističe da je najnovija verzija njegovog mobilnog preglednika puno brža nego zadani Android preglednik, navodeći da su testiranja pokazala da je mobilni preglednik Mozilla Firefox 14 više od tri puta brži od zadanog Android preglednika.

Tu je i novi moderniji izgled koji uključuje personaliziranu početnu stranicu. Awesome Screen, značajka iza koje stoji Firefox Sync, donosi sve vaše bookmarks, lozinke i povijest pregledavanja sa vašeg računala na vaš pametni telefon (smartphone). Mozilla je dodatno optimizirala i druge značajke kao što su rješenje za kartično pregledavanje (tabbed browsing) i dodatake za iskustvo slično onomu na desktop računalu.

Treba reći da novi Mozilla Firefox 14 za Android i dalje podržava Flash zbog velikog broja web stranica koje ga koriste a također tu je i kompatibilnost sa novim HTML5 mogućnostima sa kojima se osigurava podrška za aplikacije u budućnosti.

Ove značajke su već neko vrijeme bile dostupne u Firefox beta za Android a sada su konačno dostupne kao dio stabilne verzije.