google-tablet-nexus7

Nedelju dana nakon što je Microsoft predstavio svoj sopstveni Tablet, kompanija Google spremna je da odgovori na novi izazov koji donosi pojavljivanje Microsoft-a na ovom tržištu. Prema najavama, Google će ove sedmice na svojoj developer konferenciji predstaviti Tablet proizveden u saradnji sa kompanijom Asus, čije će cena biti 199 dolara.

I dok Microsoft Surface pokušava da bude bolji od apsolutnog lidera na Tablet tržištu, Apple iPad, sa mnoštvom vrhunskih karakteristika, uključujući i elegantnu tastatura u poklopcu uređaja, Google sa ovim svojim Tablet-om gleda u drugom pravcu.

Google bi prema očekivanjema trebao da predstavi ova svoj Tablet na developer konferenciji koja počinje u sredu u San Francisku.

Glasine navode da će se Tablet zvati Nexus 7, da će imati ekran veličine 18 cm (7 inča)i da će se već od sledećeg meseca naći u prodaji po ceni od 199 dolara. Kompanija Asus zadužena je za proizvodnju ovog Google-ovog Tableta kojeg će pokrenuti sledeća generacija Android operativnog sistema, kodnog naziva Jelly Bean.

Ako bi pogledali stanje na Tablet tržištu, Apple iPad je dominira sa tržišnim udelom većim od 60 odsto. Apple iPad ima ekran veličine 25 cm (9,7 inča)i početnu cenu od 499 dolara (za najnoviju verziju).

Microsoft još uvek nije objavio cenu i datum kada će se njegov Tablet Surface naći na tržištu. Ono što se zna jeste da će ga pokretati novi operativni sistem Windows 8 i da će imati ekran veličine 27 cm (10,1).

Google sa svojim Tabletom ima za cilj usvajanje nekih karakteristika koje su učinile Amazon Kindle Fire (kojeg pokreće Android) izuzetno popularnom iPad alternativom sa svojom niskom cenom i izuzetnom prenosivošću.

Ipak, Google Nexus 7 će navodno imati mnogo jače hardverske karakteristke u odnosu na Kindle Fire, treba očekivati quad-core Nvidia Tegra 3 procesor, 1GB RAM memorije i 8GB ili 16GB interne memorije. Google Nexus 7 će imati rezoluciju ekrana od 1280 x 800, sa 1,2 megapiksela prednjom kamerom i baterijom koja bi trebala da drži oko devet sati.