skype-konverzivni-oglasi

Skype je godinama pružao odličnu uslugu svojim korisnicima, omogućavajući im održavanje veza sa prijateljima i familijom. Sada se Skype odlučio za monetarizaciju svoje ogromne baze korisnika pokretanjem "Conversation Ads", oglase koji će se prikazivati u prozoru za vreme Skype audio poziva.
Zašto naziv Conversation Ads (konverzivni oglasi)? Zato što Skype očekuje da će korisnici razgovarati o sadržaju oglasa tokom audio poziva. Drugim rečima, Skype se nada da će prekinuti normalan tok ljudskog razgovora, sa oglasima koji ciljaju korisnike na osnovu njihove lokacije, pola i starost.

Tokom audio poziva, korisnici će videti sadržaj koji bi mogao inicirati dodatne teme za razgovor koje su relevantne za korisnike i koje naglašavaju jedinstvena i lokalna iskustva brenda. Dakle, trebalo bi da na Conversation Ads gledate kao na način sa kojim Skype pokušava da stvori zabavnu interaktivnost između vašeg kruga prijatelja i brendova koji vas zanimaju.

navodi Skype.

Trenutno se ovi oglasi pojavljuju samo korisnicima koji nemaju Skype Credits ili pretplatu i koji koristite Skype za Windows. Za sada se ništa ne govori o tome kada će i da li će se ovi oglasi proširiti na Mac i mobilnie korisnike.

Jedna od najboljih karakteristika Skype-a je njegova cena, međutim, Microsoft koji je kupio Skype za fenomenalnih 8,5 milijardi dolara, sada zapravo pokušava da na neki način zaradi na svojim besplatnim korisnicima, kojima se ovako nešto možda i neće svideti. To je verovatno i razlog zašto se kompanija odlučila da testira ove oglase samo u audio pozivima na Windows-u.

Kao što možete da vidite, ovi vizuelni oglasi će bitiiste veličine kao i sliku osobe sa kojom razgovarate. Skype navodi da će kompanije moći kupiti ove oglase na 55 tržišta, što marketerima pruža priliku da dopru do nekoliko stotina miliona naših povezanih korisnika na mestu gde mogu da imaju smislene razgovore o brendovima u okruženju sa visokim angažovanjem.

Skype naglašava da neće biti nikakve degradacije u kvaliteti poziva.

Kvalitet Skype poziva ostaće isti, jer se radi o tihim oglasima koji se neće širiti i koji će se pokrenuti tek nakon što završimo našu redovnu detaljnu proveru kvaliteta vaše veze,

navodi se u saopštenju Skype-a.

Od kako je kompanija Microsoft kupovila Skype prošle godine, svi su očekali da vide kako se ovaj servis biti integrisan u proizvode kompanije Microsoft. Ipak, za sada se Microsoft odlučio na oglašavanje, koje kao poslovni model na Web-u ima mnogo uspeha pa tako i ne treba posebno da čudi što će Skype pokušati sa prikazivanjem oglase na svom besplatnom servisu.

Skype navodi da će korisnici imati mogućnost da isključe ove personalizovane oglase u nekoliko koraka.

Ovaj potez je važan podsticaj za profitabilnost Skype servisa na duge staze. Očekivanja su da korisnici neće previše negativno reagovati na ove oglase jer Skype mora pokušati da zaradi nešto od svoje ogromne baze korisnika koji ne plaćaju ni Credits ni pretplatu.