encyclopedia-britannica

Kompanija Microsoft objavila je partnerstvo svoje tražilice Bing i Encyclopedia Britannica, tako da će sada korisnici Bing-a, uz sve ostale rezultate vidjeti set informacija sa slikom koja linkuje na rezultate sa Britannica online enciklopedije.

Sporazum se temelji na odluci iz ožujka kada je Britannica objavila prestanak objavljivanja tiskanog izdanja svoje nekada izuzetno popularne enciklopedije. Nakon 244 godina tiskanja svoje popularne enciklopedije, u ožujku je donesena odluka o prestanku objavljivanja tiskanog izdanja, sa fokusiranjem samo na online i digitalnu prisutnost. Kompanija je svoje digitalno izdanje obogatila sa sa multimedijalnim obrazovnim materijalima, alatima i značajkama.

Također, partnerstvo je i svojevrstan odgovor na Google-ov "Knowledge Graph" koji konsolidira informacije pretrage o specifičnim temama. Microsoft novu značajku naziva "Britannica Online Encyclopedia Answers" i prema screenshots, dosta podsjeća na Google Knowledge Graph.

Kompanija Microsoft navodi da će pored prikazivanja relevantnih informacija iz Encyclopedia Britannica također prikazivati i relevantne invormacije i iz drugig izvora kao što su Wikipedia, Qwiki i Freebase.

Naš primarni fokus je da zajedno sa našim novim partnerom Encyclopedia Britannica, omogućimo da Bing pruža još relevantnije informacije na jedan organiziraniji način koji našim korisnicima treba da pomogne u još bržem pronalaženje željenih informacija. Mi smo veoma uzbuđeni početkom suradnje sa Encyclopedia Britannica koja će nam pomoći u daljem jačanju naše online prisutnosti,

navodi se u priopćenju kompanije Microsoft.