nova rovio igra amazing alex

Angry Birds očito nije dovoljna za kompaniju Rovio. Tvorci najpopularnije igre na mobilnim objavili su da će njihova nova igra Amazing Alex od sutra biti dostupna za iOS i Android korisnike.

Osnova igre Amazing Alex preuzeta je od Casey’s Contraptions, iOS igre koju razvijenu od strane Snappy Touch i Mystery Coconut. Kompanija Rovio u svibnju je kupila Casey’s Contraptions za neobjavljen iznos.

Za razliku od Angry Birds, Rovio će u igri Amazing Alex podržati korisnički generirane razine uz 100 razina koji će već doći sa igrom.

Nije zvanično objavljeno koliko će igra koštati, ali se pretpostavlja da će Amazing Alex debitirati kao plaćena iOS aplikacija a u slučaju Androida, kao plaćena ali i kao besplatna verzija sa oglasima. Kao što se moglo i očekivati od kompanije Rovio, Amazing Alex će imati besplatno i redovito ažuriranje.

Iako je kompanija Rovio do sada bila relativno mirna u najavama svoje nove igre ipak izvršni direktor kompanije Mikael Hed priznaje da se osjeća veliki pritisak s obziom da su Angry Birds naslovi najuspješniji u povijesti mobilnih igara sa preko 1 milijardu preuzimanja. Kompanija Rovio se nada da će Amazing Alex postati sljedeća mobilna franšiza koja će dostići milijardu preuzimanja.

Treba reći i da su kompanije Activision i Rovio potvrdili da će Angry Birds trilogija uskoro biti dostupna na konzolama za igranje.

Igra će biti dizajnirana za PlayStation 3, Xbox 360 i Nintendo 3DS, i pakirana na jednom disku ili na spremniku za 3DS. Prema informacijama koje dolaze od online trgovine i nekih medija, Angry Birds trilogija će se na tržištu naći u prosincu ove godine.