drustvena-mreza-google-plusPrema najnovijim podacima, veoma često kritikovana Google-ova društvena mreža Google +, raste izuzetno brzo. U periodu između novembra i juna, Google + uspio je privući 66 odsto više jedinstvenih posetilaca. Prema podacima analitičke kompanije comScore, ukupan broj jedinstvenih posetilaca u junu bio je 110.7 miliona. U SAD-u je Google + imao još veći rast, 82 odsto, ukupno 27,7 miliona američkih posetilaca u junu.

Kompanija comScore navodi da se ove brojke odnose samo na Web promet i da u obzir nije uzet promet koji dolazi sa mobilni i tablet uređaja.

Pre mesec dana kompanija Google zvanično je objavila da ima više od 150 miliona aktivnih korisnika mesečno i da se 50 odsto aktivnih korisnika prijavljuje na Google + društvenu mrežu svakodnevno.

comscore-google-plus

Mora se priznati da su ove brojke fascinantne, međutim postoji nekoliko razloga zašto je promet na Google + porastao baš u ovom vremenskom roku, od novembra do juna. Uglavnom, u poslednjih nekoliko meseci Google veoma aktivno radi na implementaciji svoje društvene strategije prepličući veliki broj svojih proizvoda a posebna pažnja posvećena je povezivanu pretragu, Gmail-a i Maps sa Google +.

Takođe, ne zaboravite da su Google lokalne poslovne stranice sada Google + Lokalne poslovne stranice, što znači da svaki put kada korisnik pretražuje neko lokalno poslovanje na Google-u, biće mu prikazana Google + stranica. Ova tranzicija dogodila se krajem maja tako da je to sigurno rezultiralo sa milionima novih posetilaca na Google +. Tu je takođe i činjenica da svaki novi Google račun sada automatski dolazi sa Google + računom.