BB-FlashBack-Express-Screen-Recorder

Besplatni programi za snimanje zaslona mogu biti od iznimne koristi, pogotovu kada želite da napravite neki tutorijal. Snimanje zaslona zaista je kvalitetno rješenje pogotovo ako želite demonstrirati rad nekog proizvoda i programa na računaru. Dijeljenje videa na web stranicama i osobnim blogovima odličan je način širenja video tutoriala, demonstracija i promotivnih klipova.

BB FlashBack Express

Snimi, spremi, deli, sa ova 3 jednostavna koraka vi ćete biti u mogućnosti pružiti svojim gledateljima veoma dobre video tutorijale. Sa BB FlashBack Express možete jednostavno snimiti aktivnosti na zaslonu, audio, pa čak i slika-u-slici, i sve to spremite kao Flash ili AVI datoteku. Vaša videa tada se veoma lako mogu djeliti sa drugima upload-ovanjem na YouTube i druge web sajtove za djeljenje videa.

Wink

Wink je program namjenjen za kreiranje tutorijala i prezentacija. Wink je posebno dizajniran za kreiranje videa koji su uputstvo za korištenje njekog softvera. Sa ovim programom moći ćete jednostavno snimati screenshot-ove kao i dodavati objašnjenja, naslove, gumbe, upozorenja i još mnogo toga. Neke od značajki uključuju višejezičnu podršku, “smart capture” alate i sposobnost za snimanje glasa. Ovaj program moguće je koristiti na svim Windows sustavima, kao i različitim Linux verzijama.

Wink

Freez Screen Video Capture

Sa alatom za snimanje zaslona poznatim kao Freez Screen Video Capture možete snimati aktivnosti na zaslonu uz audio podršku, i sve to u standardnim ili komprimiranim AVI video datotekama. Freez Screen Video Capture ima ugrađene hotkeys koji služe za lako puziranje, pokretanje i zaustavljanje snimanja na zaslonu. Freez Screen Video Capture ima veoma prijateljsko sučelje, tako da ne morate biti profesionalac da bi kreirali dosta dobre tutorijale.

freez-screen-video

Free Screen Recorder

Free Screen Recorder je još jedan vrlo jednostavan softver za snimanje zaslona čija je glavna funkcija snimanje aktivnosti na zaslonu i audio u standardnu AVI video datoteku. Vi također možete raditi prilagođavanja izlaznog AVI video kodeka, audio kodeka, framerate i frekvencije u datoteci.

Free-Screen-Recorder

CamStudio

Nakon snimanja svih svojih aktivnosti na zaslonu i audio aktivnosti, i kreiranjem AVI video datoteke, CamStudio ima sposobnost da ih konvertuje u streaming Flash video zahvaljujući integriranom SWF Producer. Tu je također i značajka Video Annotation koja vam omogućuje opciju “slika u slici”.

camstudio

Krut

Krut vam omogućuje da izradite video tutoriale na bilo kojoj platformi a osim video datoteke on također može snimati i zasebne datoteke za video i audio u MOV i WAV formatu. Neke od ostalih značajki ovog alata uključuju pokretno područje za snimanje, opciono snimanje pokazivača miša, vremenski kontrolirano snimanje i mogućnost pregleda tijekom snimanja.

krut

Screencast-O-Matic

Screencast-O-Matic omogućuje snimanje sadržaja na Microsoft Windows ili Mac računalu bez potrebe za instaliranjem bilo kakvog softvera ili drajvera. Pravljenje svog video tutorijala možete početi pritiskom na “Start recording” gumb izravno na web stranici ili preuzimanjem aplikacije na svoj računar a potom njenog pokretanja iz izbornika Start. Besplatna verzija ovog programa omogućava vam snimanje u trajanju od maksimalnih 15 minuta i sposobnost objavi preko YouTube HD.

ScreenCast-O-Matic