8 najboljih facebook igara

Na najpopularnijoj društvenoj mreži na svetu milioni ljudi igraju online igre. Izbor igara je zaista veliki tako da smo odlučili da vam pomognemo tako što ćemo napraviti listu 8 najboljih Facebook igara.

Iako stalno bombardovanje obavještenjima o nekoj igri zna prilično da iznervira, pogotovo one Facebook korisnike koji nemaju nikakav interes za igrice na društvenoj mreži, ipak ove igrice mogu biti od koristi kada želite da ubijete malo vremena.

angry-birds-friendsAngry Birds Friends

Planetarno popularnu igru kompanije Rovio, Angry Birds, možete igrati i na Facebook-u.

Za razliku od verzija namenjenih mobilnim platformama, ova je fokusirana na društveni aspekt pozivajući vas da je igrate zajedno sa svojim Facebook vašim prijateljima.

Igrajući Angry Birds sve što treba da uradite jeste da iskoristite svoje veštine i sposobnosti u borbi protiv zlih zelenih svinja kako bi pomogli ovim pticama da vrate svoja jaja.

farmvilleFarmVille

Možete je voleti ili mrzeti ali njen uspeh ne možete ignorisati. Pre svega treba reći da je igra izuzetno zarazna. U ovoj igri vi ste farmer, dodajte svoje prijatelje kao susede i posećujete njihova imanja.

Vi kao farmer morate da obavljate razne poslove koji obuhvataju sađenje, berbu, vođenje brige o svojim životinjama i ostalo, i na osnovu toga bivate nagrađivani na dnevnoj osnovi sa novčićima i Farm Cash za kupovinu stvari.

Nivoa ima beskrajno mnogo, svoju farmu možete ukrasiti sa mnogim stvarima dostupnim na tržištu.

The-Sims-SocialThe Sims Social

Dobro poznata gaming kompanija Electronic Arts kreator je Facebook igre The Sims Social.

U ovoj igri živite virtuelni život gde se sve dešava onako kako vi želite. Možete kreirati sopstveni “Sim” i pomoći avataru da živi svoj san.

Baš kao u stvarnom životu, možete da imate nekoliko personalnih osobina koje će uneti dodatna dešavanja u ovom malom raju.

Kroz ovu igru imate priliku na napravite kuću, izgradite odnose sa drugima ali ceo jedan novi život za vašim “Sim”.

diamond-dashDiamond Dash

Verovatno ste već igrali igre slične Diamond Dash, radi se o puzle igri u kojoj ste ograničeni na 60 sekundi da uništite dijamante iste boje.

Uništavajući ih, dobijate različite pomoći i bonuse koji vam pomažu da ostvarite visok rezultat.

Diomond Dash je igra kompanije Vooga koja vam omogućava da pozovete prijatelje da igraju zajedno sa vama ili protiv vas.

bubble_safariBubble Safari

Ukoliko imate Facebook nalog, onda ste sigurno već dobili nekoliko zahteva od prijatelja koji traže od vas da im se pridružite u igranju Bubble Safari ili da im pošaljete energiju i posebne mehuriće.

Slično kao i kod svih ostalih društvenih igara, bivate nagrađeni ako privolite svoje prijatelje da vam se pridruže i da vam pomognu.

U Bubble Safari, vaš zadatak je da sa slatkim majmunom hvatate voće i mehuriće iste boje.

Napredovanje kroz nivoe pomoći će vam da otključate pojačanja.

wordswithfriendsWords With Friends

Izuzetno popularna igra rečima već je napravila vrlo značajan uspeh na platformama kao što su Android i iOS a može lako da se igra i na društvenim mrežama.

Igru možete igrati protiv svojih prijatelja ili protiv slučajnih protivnika na Facebook-u. Takođe, možete da izaberete da igrate protiv mobilnih korisnika koji imaju aplikaciju instaliranu na svojim telefonima.

draw-my-thingDraw My Thing

Ako ste ljubitelj popularne mobilne igre Draw Something, kompanije OMGPOP koju je Zynga kupila za 200 miliona dolara, onda ćete sigurno uživati igrajući Draw My Thing.

Baš poput mobilne verzije koja je dostupna i za Android i iOS korisnike, Draw My Thing se može igrati sa prijateljima ili slučajnim protivnicima. Takođe, moguće je i formiranje timmova koji će igrati jedni protiv drugih.

U igri vi ili pogođate šta je nacrtano ili sami crtate pa drugi pogađaju, vreme vam je ograničeno na jedan minut. Takođe, tokom igre možete ćaskati i sa svojim protivnicima.

hidden-chronicles

Hidden Chronicles

Predstavljamo vam popularnu Facebook igaru misterije koja od igrača zahteva da bude izuzetno oprezan.

Hidden Chronicle je još jedna društvena igra koju može igrati sa vašim prijateljima.

Ovde morate da sledite tragove kako bi razotkrili misteriju. Pronalaženje skrivenih objekata na raznim mjestima može biti zaista interesantno, takođe za svaki objekat koji pronađete zaradiće te novac sa kojim možete kupovati razne stvari na tržištu.