Julian-Assange-WikiLeaks

WikiLeaks već pet dana ne funkcioniše zbog posljedica velikog DDoS napada na ovaj Web sajt. Ovo nije prvi put da je WikiLeaks meta DDoS napada. Web sajt je bio oboren četiri dana u svibnju zbog istog tipa napada.

Skupina pod nazivom AntiLeaks preuzela je odgovornost za ovo posljednje obaranje WikiLeaks sajta. Ova skupina koja sebe identificira kao "mlade građane Sjedinjenih Američkih Država" izdala je priopćenje u kom se navodi sljedeće:

Assange (Julian Assange osnivač WikiLeaks-a) je vođa nove vrste terorista. Mi ovo radimo u znak našeg protesta protiv njegovog pokušaja da bjegom u Ekvador pobjegne od pravde. To bi bio katalizator za mnogo druge poput njega, da dođu na njegovo mjesto i nastave tamo gdje je on stao. Mi nećemo prestati sa napadima a ni oni nas neće zaustaviti.

Kontroverzni sajt WikiLeaks je mnogo puta do sada objavljivao tajne podatke koji su izazivali javno mjenje na reakciju a Vlade mnogih država u vrlo neprijatne situacije. Najviše prašine se podiglo kada je WikiLeaks objavio tajne diplomatske depeše Američkog State Departmenta koje su uključivale i niz neugodnih tajnih informacija koje Američka Vlada nikako nije željela da budu otkrivene. Sve je rezultiralo hapšenjem Julian Assange i sudskim postupkom u Engleskoj. 

Nedavno je WikiLeaks objavio e-mailove iz sigurnose kompanije Stratfor koje je navodno dobio od skupine koja je hakirala ovu kompaniju. E-mail-ovi, s predpostavkom da su pravi, pokazuju rasističke interne nadimke za razne osobe i skupine, kao što su "Hizzies" za pripadnike Hezbolaha ili "Adogg " za Iranskog predsjednik Mahmoud Ahmadinejad.

U srpnju je WikiLeaks na svojim stranicama objavio “Syria Files”. Radi se o velikom broju e-mail-ova Vlade SAD-a koji pokazuju "unutarnji ustroj Sirijske Vlade."