google voice search sada dostupan i za srpski jezik

Google-ova aplikacija Voice Search koja korisnicima omogućava da pretražuju Internet glasovnim komandama sada je dostupna i za Srpski jezik.

Sa Google Voice Search aplikacijom korisnici Android uređaja sada mogu još brže i jednostavnije pretraživati Internet dok su u pokretu, bez potrebe za tipkanjem fraza za pretragu. Aplikacija vam omogućava da jednostavno kažete svom telefonu šta želite da pronađete i vrlo brzo ćete dobiti svoje rezultate pretrage. Glasovna pretraga do sada je bila dostupna za 29 jezika, a od danas ova aplikacija pruža podršku za još 13 novih jezika među kojima je i Srpski.

Android korisnici sada mogu koristiti Google-ovu glasovnu pretragu na 42 jezika i akcenata u 46 zemalja. Kompanija Google navodi da je ovo dodavanje jezika već počelo i da će trajati nekoliko dana.

Kako počneti koristiti Google-ovo glasovno pretraživanje zavisi od toga kakav telefon imate. Ako vaš telefon pokreće mobilni operativni sistem Android 2.2 ili noviji i ako vidite ikonicu mikrofona na Google Search widgetu na vašem početnom ekranu, onda sve što treba da uradite jeste da pritisnite ikonu da biste počeli glasovno pretraživanje. U suprotnom, moraćete instalirati Google Voice Search aplikaciju sa Google Play Store.