ipad-mini

Prema najnovijim glasinama kompanija Apple će po svemu sudeći predstaviti svoju dugo najavljivanu verziju manjeg iPad-u u oktobru. Ako se ispostavi da su ove glasine tačne, to znači da će iPad Mini verovatno debitovati zajedno sa novi iPod modelima. To takođe znaći da će Apple imati mesec dana da se posveti samo iPhone 5, koji bi trebao biti predstavljen na Apple događaju 12. septembra.

Iako su mnogi ovu manju verziju iPad-a već prozvali iPad Mini glasine kažu da će to ime zaista i ostati. To ne bi trebalo bilo previše iznenađujuće s obzirom da kompanija već ima popularnu iPod Mini liniju.

Već duže vreme tech analitičari vode raspravu o tome da je tržištu potreban Apple uređaja koji je veći od iPhone ali manji od 9,7-inčnog iPada.

Upoređujući iPad Mini sa klasičnim tabletom, neki tvrde da je to prilično loša ideja, ukazujući da će jedan takav uređaj korisnicima ponuditi "inferiorno" iskustvo u pogledu Internet, video streaminga, čitanja i pisanja. iPad Mini će se na tržištu nadmetati sa nekoliko drugih 7-inčnih tableta među kojima su Google Nexus 7, Amazon Kindle Fire i Barnes & Noble Nook. 

Pored iPad Mini na istom događaju u oktobru navodno će biti predstavljen i novi iPod Nano koji će dobiti WiFi kako bi bio spreman za budući Cloud zasnovani iTunes servis.