microsoft-outlook-com

Jedna od glavnih novih karakteristika Microsoft-ovog unapređenog i preimenovanog email servisa Outlook.com jeste da uređaji bez instaliranog Office ipak mogu da otvore Office priloge (attachments)u Cloud-u putem pretraživača, ali ova karakteristika ipak ne radi sa Android mobilnim uređajima.

Klik na priloge bi trebao da omogući njihovo prikazivanje i uređivanje iz Microsoft-ovog Cloud SkyDrive naloga, ali se to ne događa. Umesto toga, uređaj preuzima dokument i pokušava da ga otvori sa instaliranim odgovarajućim Office programom.

Ovo je iskustvo sa Outlook.com mobilnog Web sajta. Na standardnoj verziji Web sajta klik na priloge otvara novu stranu koja ima opciono dugme za uređivanje dokumenta u pretraživaču, i njegov izbor stavlja dokument u read-only mod. Ne postoji načina da aktivirate touchscreen tastaturu za uređivanje.

outlook-office

Kompanije Microsoft navodi da što se tiče ovoga dela da tu postoje ograničenja koja se odnose na iskustvo mobilnog pretraživanja sa Android uređaja i Office Web aplikacija. Kompanija naglašava da je svesna ovih ograničenja i da njen tim nastoji da poboljša Outlook.com iskustvo na svim modernim uređajima.

Online editovanje Office dokumenata preko pretraživača je vrlo zgodna funkcionalnost za one koji mogu da pristupite Outlook.com preko uređaja koji nemaju učitan Office. Za sada ova funkcionalnost odlično radi na uređajima koji koriste Windows 8, Windows 7 i iOS.