about

Prema najnovijim glasinama, The New York Times želi da proda About.com za oko 270 milijuna dolara. Glasine navode da se The New York Times odlučio na prodaju iz dva razloga, jedan je da je About.com već postao teret kojeg je sve teže nositi, a drugi razlog je taj da je kompaniji potreban novac kako bi ojačala svoje poslovanje.

New York Times je kupio About.com 2005 godine za 410 milijuna dolara. Godinama se ova kupovina pokazivala kao izuzetno pametan potez kompanije, s obzirom da su prihodi od prikazivanja oglasa konstantno rasli. Takođe, značajan je bio i web promet koji je dolazio iz Google pretraživanja.

Međutim, nakon što je Google napravio promene u svom algoritmu za pretragu, počeli su da padaju i prihodi od oglašavanja. About.com postajao je sve veći i veći teret čak i za kompaniju kakva je New York Times.

Samo u drugom tromjesečju 2012 godine, New York Times je morao pokriti minus About.com u vrednosti od 195 milijuna dolara. Nekoliko izvora dobro upoznatih sa dešavanjima u NYT navode da izveštaji nisu optimistični kada je u pitanju rast za ovoj godini te da kompanija mora da proda About.com kako se vremenom ne bi našla u još većim problemima.

Glasine navode da The New York Times planira About.com prodati Answers.com za 270 milijuna dolara.

Nekoliko medija je danas prenelo vest da ove dve kompanije pregovaraju o prodaji About.com ali zvaničnih potvrda ni sa jedne strane za sada nema.