Bingo Friendzy prva facebook aplikacija za kockanje sa stvarnim novcem

Prva aplikacija za kockanje sa stvarnim novcem pokrenuta je na društvenoj mreži Facebook. Aplikaciju je razvila Britanska kompanija koja se bavi poslovima online kockanja, Gamesys a između ostalog upravlja i vodećim Britanskim Bingo i Slots web sajtom Jackpotjoy.

Gamesys aplikacija  pod nazivom Bingo Friendzy omogućava korisnicima u Velikoj Britaniji starosti preko 18 godina da igraju online igre sa stvarnim novcem. Najpopularnija društvena mreža na svetu naglašava da će samo korisnici iz Velike Britanije moći videti ovu aplikaciju.

Facebook je saopštio da se nada da će ovu partnerstvo sa Gamesys biti samo prvu u nizu partnerstava društvene mreže i kompanija za kockanje.

Gamesys naglašava da postoji nekoliko kontrolnih tačaka koje služe da bi se sprečilo da mlađi od 18 godina i “osetljivi ljudi” koriste Facebook aplikaciju Bingo Friendzy. Takođe, u skladu sa zakonom o kockanju, svi korisnici će imati pristup velikom broju alata za pomoć sa kojima će moći da ograniče svoju potrošnju i prekinu sa igranjem u bilo kom trenutku.

Najveći Facebook-ov partner kada su u pitanju online igre, kompanija Zynga, takođe je nedavno saopštila da planira sledeće godine da predstavi verzije svojih igara u kojima će biti omogućeno online kockanje sa stvarnim novcem.

Mogućnost da Facebook aplikacije za online kockanje sa stvarnim novcem budu dostupne i u drugim zemljama prvenstveno zavisi od zakona u tim zemljama. Nema sumnje da je ovo samo početak izlaska kompanija za kockanje na izuzetno plodno online tržište.