offsitesignin

Društvena mreža za poslovne korisnike LinkedIn jučer je objavio nove razvojne alate i resurse u nastojanju da se stimulira razvoj aplikacija i sa dovoljno sadržaja opskrbi vlastita usluga kako bi članovi konstantno bili angažirani.
U obliku razvojnih alata LinkedIn je objavio osvježenu prijavu (sign-in) sa LinkedIn iskustvom, dotjeran API koji sada developerima omogućuje veću izloženost na LinkedIn i čišći, jednostavniji developer web sajt. LinkedIn je također revidirala uvjete pružanja usluge za developere.

Naime, iskustvo prijavljivanja (sign-in) poboljšano je sa novim dizajnom omogućujući developerima da sada zatraže e-mail adrese od ljudi koji žele da se prijave sa LinkedIn. Zaslon korisnicima sada točno prikazuje one podataka kojima aplikacija može pristupiti. LinkedIn sa ovom nadogradnjom želi poticati više izdavača i developera mobilnih aplikacija da dodaju prijavljivanje sa LinkedIn kao opciju.

Ovo malo dotjerivanje API-a također je važno s obzirom da ono omogućuje developerima izloženosti unutar LinkedIn-a. API je ažurirana s atributivnim elementom tako da ako se LinkedIn član odluči dijeliti dio sadržaja na sajt, izdavač će dobiti kredit u obliku "preko" linka navedenog na vrhu posta.

Očito je da LinkedIn želi da ima robusnu platformu poput Twitter-a i Facebook-a. Poruka koju LinkedIn šalje korisnicima potpuno je jasna: Dođite izgraditi svoje medijski bogate aplikacije na LinkedIn i integrirajte se sa nama, a mi ćemo vaš sadržaj staviti pred 175 milijuna ljudi. Zauzvrat, LinkedIn dobiva novi sadržaj na svojoj mreži koji bi i dalje trebao da angažira njegovih članove koji ga iz mjeseca u mjesec sve više konzumiraju (ovo se osobito odnosi na korisnike mobitela).

Prošli tjedan, izvršni direktor LinkedIn, Jeff Weiner, rekao je investitorima da je sadržaj ono što drži LinkedIn relevantnim za korisnike koji pristupaju mreži putem svojih mobitela. Sadržaj privlači posebno visoku stopu angažmana u LinkedIn iPad aplikaciji gdje kompanija počinje eksperimentirati s oglasima.