kindle-lineup

Amazon je uzdrmao industriju tablet računalna predstavljanjem novog uređaja u ovojkategoriji, radi se o sjajnom Kindle Fire HD koji dolazi kao poznati 7-inčni ali i 8,9-inčni model. Amazon je također predstavio petu generaciju Kindle e-čitača nazvanog Kindle Paperwhite.

Izvršni direktor Amazon-a, Jeff Bezos, jučer je na događaju održanom u Santa Monica, također predstavio i osvježeni tablet Kindle Fire ali je zvijezda večeri svakako bio novi Kindle Fire HD.

Kindle Fire HD veličine 7 inča koštat će 199 dolara. U poređenju sa dosadašnim Kindle Fire, ovaj tablet je iste veličine ali ipak sa HD zaslonom, bržim procesorom , Dolby Audio sistemom i sa baterijom koja traje 11 sati.

Kindle Fire HD veličine 8,9 inča je model koji će se naći u prodaji od 20. studenog. Ovaj tablet će koštati 299 dolara a korisnicima nudi HD zaslon rezolucije 1920×1200 i brzi OMAP4 4470 procesor. Oba modela dolaze sa prednjom kamerom, podrškom za Bluetooth, HDMI izlaz i 16 GB prostora za pohranu. Model od 499 dolara podrazumijeva dodatak 4G LTE povezivosti i 32 GB prostora za pohranu.

Kindle Fire HD će se za naklonost kupaca boriti sa iPad-om i Nexus 7. Amazon smatra da je bez obzira na jaku konkurenciju ovaj njegov novi tablet dovoljno različit i izuzetno privlačan za kupce, kako svojom cijenom tako i svim ostalim.

Kindle Paperwhite je uređaj koji će biti daleko lakše prodati. Amazon-ovi e-čitači su već duže vrijeme vodeći u kategoriji tako da on vrlo dobro poznaje zahtijeve kupaca. Najjeftiniji model Kindle Paperwhite (sa 3G povezivosti) će se prodavati za 119 dolara, što je cijena koju ljubitelj knjiga teško da mogu odbiti.