godaddy

Jedna od najpopularnijih Web hosting kompanija GoDaddy uspela je da ponovo vrati u funkciju većinu svojih usluga nakon što je član hakerskog kolektiva Anonymous izvršio napad na sajt.

GoDaddy je jedan od najvećih registara domena koji upravlja sa oko 50 miliona naziva domena i ima više od 9,3 miliona klijenata. Jedan član hakerskog kolektiva Anonymous preuzeo odgovornost za rušenje GoDaddy sajta, koji je u ponedeljak bio nedostupan nekoliko sati, tvrdeći da je to uradio u znak odmazde za svojevremenu kompanijinu podršku Stop Online Piracy Act (SOPA).

Osoba koja se na Twitter-u predstavlja kao @AnonymousOwn3r, na sebe je preuzela isključivu odgovornost za ovaj napad. GoDaddy DNS serveri su juče bili oboreni na nekoliko sati a Anonymous Own3r naglašava da ovaj napad nije izvršio Anonymous već samo on koji je pripadnik ovog hakerskog kolektiva. Jedan deo Twitter zajednice pohvalio je rušenje GoDaddy dok je drugi deo to usudio jer je napad izazvao značajne poremećaje.

GoDaddy je na Twitter-u objavio da je većina sajtova hostovanih od strane njegovih korisnika vraćena i da se radi na rešavanju ostalih problema:

godaddy-twtter

GoDaddy navodi da se radilo samo Denial-of-service napadu te da podaci korisnika nisu kompromitovani.

Velika većina naših usluga ponovo je aktivna i ni u jednom trenutku osetljive informacije o našim klijentima, kao što su podaci o kreditnim karticama, lozinke, imena, adrese, nisu bile kompromitovane,

saopštila je Elizabet Driskol, portparol kompanije GoDaddy.