viber-Nokia-symbian

Popularna VoIP aplikacija Viber postigla je značajan uspjeh. Viber aplikacija koja svojim korisnicima nudi besplatne telefonske pozive HD kvalitete, tekstualne i foto poruke, danas je objavila da sada ima više od 100 milijuna korisnika na mobilnim platformama koje podržava.

Danas je također najavljen izlazak nove Windows Phone 7 aplikacije isključivo namjenjene Nokia Lumia liniji pametnih telefona. Iako su Windows telefoni koji nisu Nokia ograničena samo na SMS poruke, Lumia korisnici sada će moći iskoristiti punu VoIP funkcionalnost Viber aplikacije, sa svim značajkama koje su već neko vrijeme dostupne korisnicima iOS i Android telefona. Ova ekspanzija će omogućiti stotinama milijuna korisnika da besplatno komuniciraju putem Viber aplikacije.

Produbljivanje partnerstva s Finskim proizvođačem rezultiralo je i najavom nove verzije Viber aplikacije za stariju Nokia platformu S40, kao i verzije za Symbian i Bada. Viber aplikacija za ove platforme imat će omogućene samo teksualne (SMS) poruke.

Viber ističe da je partnerstvo sa Nokia potaknuto činjenicom da je od 1999 godine, kada je platforma debitiral, pa do danas prodato više od 1,5 milijardi telefona na S40 platformi i da je ova platforma i dalje veoma popularna na tržištima poput Indije, gdje se linija telefona Nokia Asha izuzetno dobro prodaje.

Potpuno nova verzija Viber aplikacije namjenjena Nokia Lumia telefonima koje pokreće mobilni operativni sustav Windows Phone 7 korisnicima sada nudi besplatno telefoniranje u HD kvaliteti, grupne poruke kao i tekstualne i foto poruke. Viber navodi da je ova verzija aplikacije razvijena u suradnji s kompanijom Nokia i trenutno je dostupna isključivo korisnicima Nokia Lumia telefona.

Mi se zalažemo za naše korisnike i našu misiju koja treba da omogući ljudima diljem svijeta besplatno povezivanje. Dodavanjem S40, Symbian i Bada platforme našem popisu podržanih mobilnih operativnih sustava mi smo proširiti zajednicu pojedinaca koji mogu komunicirati besplatno, bez obzira na platformu koju koriste,

priopćio je izvršni direktor i suosnivač kompanije Viber Media, Marco Talmon.

Prema posljednjim podacima, putem aplikacije Viber mjesečno se pošalje oko 6 milijard SMS poruka i obavi oko dvije milijarde minuta razgovora.