google kupio Snapseed

Google je danas kupio kompaniju Nik Software, kreatora poznate Snapseed aplikacije za iOS i Mac. Iako kompanija Nik Software postoji već 17 godina, fokus Google-a prvenstveno je usmjeren na aplikaciju Snapseed koja je glavni konkurent planetarno popularnoj aplikaciji Instagram.

Kupnja kompanije Nik Software Google-u će pružiti arsenal foto aplikacija koje će sigurno naći svoje mjesto u sklopu društvene mreže Google +. Očigledno da je Facebook-ova kupnja Instagram-a potakla Google da zaključi ovaj posao.  Treba reći da Facebook u travnju kupio Instagram za fenomenalnih milijardu dolara. Instagram je izuzetno popularna foto aplikacija koja je u vrijeme prodaje Facebooku imala oko 30 milijuna korisnika a danas, nešto više od 100 milijuna korisnika.

Iako aplikacija Snapseed nema ovoliki broj korisnika, Nik Software je ipak kreator još niza drugih različitih foto aplikacija koje zajedno sa Snapseed mogu biti od velike koristi za Google-ovu društvene mreže Google+. Foto aplikacije kompanije Nik Software svakako da mogu biti iskorištene za poboljšanje Google + Android i iOS aplikacije u smislu fotografija.

Sa zadovoljstvom možemo objaviti da je Google kupio Nik Software. Gotovo 17 godina mi smo bili vođeni našim motom "fotografija na prvom mjestu", dok smo radili na izgradnji na vrhunskim alatima za uređivanje digitalnih fotografija. Uvijek smo težili dijeljenju naše strasti za fotografijama sa svima, a sada uz Google-ovu potporu, nadamo se da ćemo biti u mogućnosti pomoći mnogima u kreiranju fantastičnih fotografija. Mi smo veoma zahvalani za svu vašu podršku i nadamo se da ćete nam se pridružiti u sljedećoj fazi našeg putovanja kao dio Google-a.

navodi se u priopćenju kompanije Nik Software.

Vrijednost ovoga posla još uvijek nije objavljena.