Office-2013

Kompanija Microsoft objavila detalje o cenama za pakete njegovog predstojećeg Office 2013, kao i cene pretšlate za Cloud bazirani Office 365. Microsoft navodi da će rešenje biti ažurirano češće sa najnovijim funkcijama i da će malim poslovanjima i domaćinstvima sa do pet računara ili mobilnih uređaja omogućiti pristup svemu za samo jednu cenu.

Postoje dve verzije Office 365: Home Premium i Small Business Premium. Prva će koštati od 99.99 dolara godišnje, dok će druga koštati 149.99 po korisniku godišnje. Obe verzije uključuju kompletnu liniju programa koji se nalaze u aktuelnom izdanju Office Professional a to su Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher i Access.

Home Premium korisnici mogu koristiti Office na do pet računara deljenih među svim korisnicima u domaćinstvu, svaki od njih može pristupiti njihovim postavkama i dokumentima sa njihovim sopstvenim računom, uz 20 GB prostora za skladištenje na SkyDrive (pored 7 GB koji su dostupni svima na SkyDrive), plus 60 minuta mesečnog korišćenja Skype.

Office 365 Small Business Premium takođe uključuje pristup istim programima, ali dodaje Lync sa besplatnom HD video konferencijom i deljenjem ekrana, kao i InfoPath, što je ekvivalent za trenutni Office Professional Plus 2010. Ova pretplata uključuje mogućnost korišćenja Office na do pet računara za jednog korisnika, a dolazi sa hostovanom razmenom, 10 GB SharePoint i 25 GB mailbox prostora.

Besplatna verzija (free trial) traje 30 dana i dostupna je za obe Office 365 verzije uz dodatak funkcije koja se zove Office on Demand koja korisnicima omogućava da koristite Office 2013 aplikacije na računaru koji nije jedan od njihovih redovnih pet uređaja.

microsoft office 365 cene

Licenciranje nije toliko atraktivno za kupce koji preferiraju "tradicionalno" Office iskustvo. Samostalna verzija Office 2013 biće dostupna po ceni od 139.99 dolara za Home & Student Edition, 219,99 dolara za Home & Business i 399.99 dolara za Office 2013 Professional. Sa svakom od ovih verzija dobijate samo pristup Office programima na jednoj mašini. Treba reći da kompanija Microsoft za ove verzije ne nudi nikakav popust na količinu niti ima neki porodični paket.

Microsoft je Office 2013 predstavio u julu i od tad se on nalazi u Customer Preview fazi. Microsoft nije objavio kada će se pojaviti konačna verzija ali se predpostavlja da će biti u vreme kada je najavljeno zvanično predstavljanje dugoočekivanog operativnog sistema Windows 8.