linkedin-Endorsement

Poslovna društvena mreža LinkedIn danas je predstavila Endorsements, novu značajku koja korisnicima omogućuje da odaju priznanje profesionalcima za njihovu stručnost.

Značajka Endorsements pokrenuta je danas na engleskom jeziku u četiri države: Sjedinjene Američke Države, Indija, Novi Zeland i Australija. LinkedIn naravno planira da značajku Endorsements u narednih nekoliko tjedana učini dostupnom na svim jezicima i svim članovima.

Poslovna društvena mreža LinkedIn navodi da je potreban samo jedan klik kako bi ste dali podršku (endorse) svojoj vezi za vještine koje su naveli na svom profilu, ili da ih preporučate za neku vještinu koju još uvijek nisu dodali. Sve u svemu, LinkedIn Endorsements je nešto poput Facebook Like za poslovne korisnike.

Iako LinkedIn već ima Like za statusna ažuriranja i grupne postove, ovo je ipak nešto mnogo ozbiljnije. Ako LinkedIn želi ostati poznat kao poslovna društvena mreža onda mora da radi konstantno na svom brandu a značajka Endorsements je nešto što svakako treba da pomogne u tome.

Na vrhu profil za svaku od vaših veza vidjet ćete preporučene Endorsements za njih. Ako imate nešto drugo na umu vi možete predložiti i neke dodatne vještine. Njih također možete podržati (Endorse) iz novog Skills & Expertise (Vještine i Stručnosti) dijela koji sada prikazuje ove Endorsements.

Kad vas netko podržava (Endorsements), LinkedIn će vas o tome obavijestiti na društvenoj mreži ali i putem e-maila. Vi također možete na stranici profila, pod Skills & Expertise vidjeti lica ljudi koji smatraju da ste zaista stručni u onome što radite.

Ako želite dodati vještine manuelno to možete učiniti klikom na “Add a Skill" (Dodaj vještinu) na vašoj profilnoj stranici. Osim toga, ako netko sugerira nove vještine za koje bi dobili Endorsements, možete prihvatiti te prijedloge na svom profilu.

Više o LinkedIn Endorsements značajki možete saznati na LinkidIn blogu.