android-aplikacijePostoji zaista veliki broj aplikacija za Android uređaje, 600.000 samo na Google Play, ali samo za jedan manji broj njih možemo reći da su neophodne u svakodnevnom životu Android korisnika.

Napravili smo kompilaciju koja se sastoji od aplikacija koje pokrivaju različite aspekte i koje mogu poslužiti kao korisni alati.

ES File Explorer File Manager

ES File Explorer djeluje kao menadžer aplikacija, task killer, klijent za pohranu podataka u Cloud-u, pa čak i kao FTP klijent koji vam omogućuje pregled datoteka na računalu, kao i na vašem telefonu.

Osim proširenepodrške za više formata on omogućuje pregledavanje sadržaja spremljenih na vašem računalu sa bilo kojeg mjesta širom svijeta preko Wi-Fi ili 3G veze. Zajedno sa slikama i preglednikom teksta on će vam znatno olakšati prijenos datoteka putem Bluetooth-a.

ES-File-Explorer-File-Manager

Google Drive

Google Drive jedan je od najboljih Cloud servisa za skladištenje i njegova aplikacija vam omogućuje brzo i jednostavno spremanje datoteka i foldera u njegov Cloud. Google Drive aplikacija daje vam mogućnost spremanja datoteka na vašem lokalnom uređaju kako bi ih mogli pregledavati i kada nemate Internet konekciju. Spremljne datoteke možete dijeliti sa svojim kontaktima.

No, ono što ga razlikuje od ostalih Cloud servisa za pohranu je njegova sposobnost stvaranja i uređivanja Google dokumenata, podrška za PDF, prezentacije i još mnogo toga.

google-drive

Evernote

I dok je Google Drive namijenjena za izradu dokumenata u profesionalne svrhe, Evernote se može koristiti za svakodnevne aktivnosti kao što su pravljenje kratkih bilješki, spremanje Web stranica i još mnogo toga. Većina informacija može biti spremljena i organizirana sa Evernote, aplikaciju koju možete koristiti na Android, iOS, Windows Phone 7, PC i Mac, ali i u Web preglednicima.

Evernote vam čak omogućuje da sačuvate tweet-ove ili e-mail na aplikaciju, pa čak i da ih dijeliti putem sajtova za društveno umrežavanje kao što su Facebook i Twitter.

evernote

Kindle

Želite pristupiti digitalnom sadržaju na Amazonu sa vašeg Android uređaja? Službena Kindle aplikacija je nešto što morate imati, posebno ako ste vlasnik tableta. Kindle će vam pomoći u svakodnevnom životu donoseći mnoštvo popularnih knjiga i časopisa na dohvat prsta.

Iako se Google trudi da parira Amazon-u sa svojim e-čitačem Google Play Books, Kindle je i dalje neprikosnoven kada je iskustvo čitanja knjiga i magazina u pitanju. Prilagođavanje veličine fonta, osvjetljenja zaslona, ​​boje pozadine, orijentacije zaslona pružit će vam jedno sjajno iskustvo čitanja. Vi također možete čitati knjige pohranjene na vašem računalu koristeći ovu aplikaciju.

kindle-android-aplikacija

Gmail

Iako je Gmail aplikacije nešto što već sigurno imate na svom Android uređaju ipak treba reći da se radi o službenoj Android aplikaciji za Google-ov iznimno popularan Webmail servis. Aplikacija je intuitivna, dobro osmišljena i funkcionalna.

gmail-android-aplikacija

Little Photo

Pored vaše postojeće camera aplikacije nije naodmet imati još jednu foto aplikaciju. Little Photo aplikacija vam na raspolaganje stavlja čak 70 filtera čijom kombinacijom možete postići različite učinke.

Little Photo aplikacija dizajnirana je od strane developera koji vole fotografiju tako da sa njom definitivno možete dodati taj element i u svoje fotografije.

Little-Photo-aplikacija

AudioGalaxy Music

Audiogalaxy Music je aplikacija koja nije ograničena samo na reprodukciju glazbe spremljene na vašem Android uređaja, niti će vam samo omogućiti slušanje Internet radia. Audiogalaxy Music aplikacija s ponosom nudi kombinaciju ova dva atributa.

Aplikacija obećava neprekidni streaming preko Wi-Fi, 3G, kao i EDGE, bez gnjavljenja korisnika sa dosadnim reklamama.

audiogalaxy aplikacija

MyBackup Pro

Developeri ove aplikacije smatraju da je MyBackup Pro najlakši backup alat za Android. MyBackup Pro kreira backup (sigurnosnu kopiju) vaše aplikacije, kontakata, fotografija, poziva, glazbe, videa, SMS poruka, MMS poruka i ostalo. MyBackup Pro će sigurnosnu kopiju čuvati na svojim serverima. Možete vratiti ove datoteke natrag na vaš uređaj koji koristi mobilni operativni sustav Android 2.2 ili noviji. Ova aplikacija na Google Play košta 4,05 evra.

mybackup_pro_aplikacija

Naravno, ovo su samo neke od aplikacija koje smatramo da bi trebali imati na svom Androidu. Svakako da bi bilo korisno čuti i vaše mišljenje i prijedloge.Budite slobodni podijeliti ih sa nama.