Online zarada sa aplikacijama potencijalno može biti vrlo značajna ali za nove aplikacije najveći problem predstavlja izlazak iz anonimnosti. Da bi mogli da računaju na dobru zaradu developeri aplikacija moraju da se potrude da se njihova aplikacija nađe na samom vrhu liste najtraženijih aplikacija na Google Play i Apple App Store.

Prema najnovijem istraživanju servisa za praćenje aplikacija App Annie, da bi vaša aplikacija bila među prvih 10 besplatnih iPhone aplikacija na Apple AppStore, ona mora imati više od 54.000 preuzimanja na dan.

Ovi podaci su u skladu s ranijim podacima iz svibnja, koji navode da je za ulazak aplikacije na Top 25 besplatnih aplikacija na AppStore potrebno nešto više od 38.400 preuzimnja na dan.

Treba reći da je početkom ove godine kompanija Apple objavila interesantan podatak prema kojem je u prosincu 2011 godine najboljih 200 besplatnih aplikacije sa Apple AppStore dostiglo više od 6.040.000 preuzimanja na dan.

Na kraju ipak treba reći da u kombinaciji sa nedavnim izlaskom iPhone 5, glasina prema kojima bi kompanija Apple uskoro trebala predstaviti iPad mini i nadolazećim Božićnim blagdanima, uvjereni smo da će se ovaj broj potrebnih preuzimanja da bi se aplikacija našla među prvih 10 besplatnih aplikacija na Apple AppStor, značajno povećati do kraja godine. Na to svi trebaju ozbiljno računati i developeri ali i marketeri.