Izuzetno popularni Web sajt za interaktivno učenje kodiranja, Codecademy sada je dodao i Ruby u svoju biblioteku online kurseva.

Već duže vreme Codecademy korisnici traže da se programski jezik Ruby dodan u biblioteku online kurseva.

Današnjim dodavanjem materijala za online kurs programskog jezika Ruby svi zainteresovani imaju mogućnost da sa interaktivnim lekcijama besplatno nauče programski jezik Ruby.

Ruby je jedan od naših najtraženijih jezika i mi smo uzbuđeni što ovaj online kurs konačno možemo da ponudimo našim korisnicima,

saopštio je danas suosnivač Codecademy, Zach Sims.

Današnom objavom novog online kursa programiranja Codecademy privlaći sve veću pažnju korisnika koji žele da nauče programirati.

Codecademy je pre godinu dana krenuo sa online kursevima JavaScript-a. Tokom narednih nekoliko meseci, Codecademy tim je pokrenuo i dodatne kurseve za jQuery, HTML i CSS. Nakon toga javili su se investitori (Index, Kleiner Perkins i Sir Richard Branson) sa čijim sredstvima je Codecademy uspela da obnoviti svoju tehnologiju na strani servera.

Ova obnova tehnologije omogućila je pokretanje još jednog izuzetno traženog jezika, Python a sada i Ruby.

Za sve one koji žele da se uključe u jedan od najvećih trendova u proteklih nekoliko godine i počnu sa online učenjem programiranja preporučujemo vam članak “Gde pronaći besplatne online kurseve programiranja”.