gmail-pretrazivanje-priloga

Google konstantno radi na poboljšanju pretraživanja u Gmail-u. Kompanija je 2007. godine zvanično predstavio svoju e-mail uslugu i od tada radi na dodavanju novih značajki koje poboljšavaju korisničko iskustvo. Google je sada dodao još jednu značajku koja donosi sposobnost pretraživanja unutar priloga (attachments) koji su vam poslani.

Gmail je jedan od najboljih e-mail servisa na svijetu koji ima više od 425 milijuna aktivnih korisnika mjesečno. Njegova glavna konkurencija su Microsoft Outlook.com (bivši Hotmail) i Yahoo Mail, koji također konstantno rade na novim poboljšanju svojih servisa.

Sada ovom sjajnom novom značajkom Gmail korisnici će sigurno uživati. Za pretraženje priloga kao što su .DOC, .PDF i .PPT dodajte prefiks "has:attachment" prije vašeg upita za pretraživanje. Vi također možete specifirati svoju pretragu na određenu vrstu datoteke dodavanjem "has: attachment filename: extension". Znači, ako želite pretražiti PDF prilog onda prije upita za pretraživanje dodajte “has:attachment filename:pdf”.

Mi smo nedavno dodali mogućnost pretraživanja unutar Gmail prilogs kao dio naših napora da se poboljša potrags. Ova značajka dobro radi s Word dokumentima, PDF, PPT i mnogih drugih ekstenzijama. Značajka je još uvijek u povojima pa stoga neki vaši stariji prilozi možda još uvijek nisu indeksirani ali će biti u skorije vrijeme.