grand-theft-auto-vice-city

Jedna od najprodavanijih PlayStation 2 igara svih vremena pojavit će se na Android i iOS uređajima do kraja ove godine.

Kompanija Rockstar Games jučer je najavila da će njenu igru “Grand Theft Auto: Vice City” igrači moći igrati na svojim mobilnim uređajima. Kompanija Rockstar Games navodi da je najava u čast 10-godišnje obljetnice od izdavanja ove iznimno popularne igre. Igra “Vice City” prvi puta objavljena je 29. listopada 2002 godine za konzolu PlayStation 2 i to kao šesta igra Rockstar Games kontroverznog serijala Grand Theft Auto u kom se ubijaju policajci i uzrokuje kaos.

Pored izvorne grafike visoke razlučivosti igra sadrži i nekoliko poboljšanja jedinstvenih za iOS i Android platforme.

Kompanija Rockstar Games prethodno je imala isti tretman prema Grand Theft Auto 3, kada je za njegovu 10. godišnjicu od izdavanja objavila verzije za iOS i Android uređaje. iOS verzija imala je dosta uspjeha, igra je svojevremeno bila rangirana najpopularnija plaćene aplikacija za iPad i 2. najpopularnija plaćena aplikacija za iPhone. Grand Theft Auto 3 iOS igra trenutno je rangirana kao 56. najpopularnija iPad aplikacija.

Osim Grand Theft Auto, kompanija Rockstar Games prije nekoliko mjeseci objavila je za iOS i Android uređaje svoju također vrlo popularnu igru ​Max Payne pod nazivom Max Payne Mobile.