microsoft nece objaviti servisni paket 2 za windows 7

Kompanija Microsoft nema namjeru objaviti novi Servisni Paket za Windows 7, umjesto toga usredotočit će se na manje promjene koje će biti objavljivane svaki mjesec.

Inženjerski tim odgovoran za izgradnju servisnih paketa priopćio je da ne postoje planovi za Windows 7 SP2, što znači da će korisnici operativnog sustava Windows 7 morati ažurirati svoje operativne sustave svaki mjesec, dok postoji podrška za ovu verziju Windows OS.

Iako je bilo glasina prema kojima je Windows 7 Service Pack 2 trebao biti objavljen do kraja godine, Microsoft navodno radi na potpuno novoj strategiji za svoj operativni sustav. Novi operativni sustav Windows 8, koji će od sutra biti u prodaji, neće dobivati nikakav servisni paket jer Microsoft želi periodično objavljivati popravke i zakrpe.

Ova vrsta taktike mogla bi se isplatiti na duge staze jer je razvoj servisnih paketa mnogo skuplji i traje mnogo više vremena nego objavljivanje mjesečnih ažuriranja.

Ovaj potez se može također smatrati i kao način poticanja korisnika da brže usvajaju nove operativne sustave.

Windows 7 na tržištu se našao u listopadu 2009 godine, a Microsoft je prvi servisni paket objavio dvije godine kasnije, u veljači 2011 godine. Da podsjetimo, Windows XP dobio je tri servisna paketa, dok je Vista dobila dva.