samsung galaxy s 3 mini

Kompanija Samsung zvanično je predstavila „Galaxy S 3 mini” koji sa svojom veličinom treba da bude direktna konkurencija novom Apple iPhone 5. Naime, Galaxy S 3 mini je varijanta najboljeg pametnog telefona koji kompanija proizvodi i čija je veličina ekrana 4-inča. Uređaj pokreće Android 4.1 Jelly Bean a poseduje dual-core 1GHz STE U8420 čip, 1GB RAM memorije, internu memoriju 8 ili 16 GB, koja je proširiva sa microSD karticom.

Ono što je važno naglasiti jeste da to da je „Galaxy S 3 mini” varijanta Samsung-ovog super telefona ali da on imak nema iste vrhunske specifikacije koje originalni Galaxy S 3. Pa tako na primer, Galaxy S 3 mini sa Super AMOLED ekranom od 4-inča nudi rezoluciju od 800 x 480 rezoluciju sa primarnom kamerom od 5 megapiksela i koja može da snimi 720p video, s druge strane originalni Galaxy S 3 ima primarnu kameru od 8 megapiksela i može napraviti video zapis od 1080p. Ostale specifikacije uključuju Wi-Fi, Bluetooth 4.0, HSPA, NFC za mobilno plaćanje i Android Beam, ali ne i LTE povezivanja.

Dizajn Galaxy S 3 mini je isti kao Galaxy S 3 s tim da je znatno manjih dimenzija, 121,55 x 62,95 x 9.85 mm. Treba reći i da Samsung Galaxy S 3 mini dolazi i sa relativno skromnijom baterijom kapaciteta 1.500 mAh. Kompanija Samsung sigurno želi da sa ovim modelom iskoristi uspeh koji postiže Galaxy S 3 i da na krilima njega pokuša da na ovom tržištu telefona sa ekranom 4-inča, iga značajnu ulogu.

Detalji o tome kada će ovaj telefon biti dostupan i njegova cena, za sada ostaju nepoznati. Prema nekim izveštajima, kompanija Samsung navodno planira da ovaj telefon do kraja ove godine počne da prodaje po ceni od 399 evra.