windows 8 pakovanje

Kompanija Microsoft objavila je finalizirane detalje o cijenama i pakiranjima za svoj dugo očekivani operativni sustav Windows 8, te da rekao narudžbe (preorder) počinju danas.

Microsoft će Windows 8 zvanično pokrenuti na događaju zakazanom za 26. listopad, na kom će još biti predstavljeni Microsoft Surface tablet kao i nekoliko hibridnih tablet/laptop uređaja od proizvođača kao što su Sony i Lenovo.

Kupci od danas mogu kod nekih trgovaca rezervirati fizički primjerak za nadogradnju na Windows 8 Pro za 70 dolara. Trgovci koji od danas nude kupcima mogućnost da rezerviraju Windows 8 su Amazon.com, Best Buy, Staples, Office Depot, i Microsoft Store.

Naravno, kao što je ranije i najavljeno, Microsoft također potiče kupce da se odluče za online preuzimanje novog OS nudeći digitalnu kopiju za 40 dolara. Online nadogradnje na Windows 8 Pro će biti dostupna za 140 zemalja i 37 jezika a ova cijena od 40 važiće do 31 siječnja 2013 godine. Pretpostavlja se da će Microsoft nakon tog datuma povisiti cijenu na 70 dolara.

Veliki broj korisnika veoma je uzbuđen dolaskom Microsoft-ovog novog operativnog sustava. Microsoft je sam proces nadogradnje na Windows 8 napravio prilično jednostavnim za sve korisnike.

Za Windows ekosustav, cijena od 40 dolara za digitalnu kopiju je prilično razumna,dok je cijena od 70 dolara za fizički primjerak malo visoka ali ipak razumna kada se u obzir uzme distribucija, pakiranje i drugi čimbenici. Lako je usporediti ovih 40 dolara sa nedavnom Apple nadogradnjom OS Lion na Mountine Lion koja košta 20 dolara. Ipak treba reći da Microsoft daje mnogo više u ovom ažuriranju nego Apple pa je stoga razumljiva i viša cijena. Windows 8 potrošačima daje mnogo više za njihov novac a što se tiče prakse Apple-a da svakih godinu dana objavi nadogradnju OS vjerujem da Microsoft svoja ažuriranja za Windows 8 neće naplaćivati,

ističe potpredsjednik kompanije Forrester, Frank Gillett.