adobe acrobat 11

Kompanija Adobe upravo je predstavila jedanaestu verziju Acrobat-a, vrlo popularnog programa za čitanje i editovanje PDF datoteka. Svakako je važno naglasiti da ova najnovija verzija Adobe Acrobat 11 donosi i nekoliko Cloud funkcija.

Adobe Acrobat sada će ponuditi potpunu funkcionalanost za uređivanje PDF datoteka (uključujući editovanje slika i objekata), touch funkcionalnost za tablet-e, kao i Cloud servise kao što su EchoSign (kompanija koja je razvila tehnologiju za elekronski potpis i koju je Adobe kupio prošle godine) i FormsCentral, koji je Adobe-ov softver za izgradnju formi i korištenja podataka koje se prikupe sa njima.

Ono što treba istaći jeste da će nova verzija Adobe Acrobat biti integrisana sa Microsoft Office i SharePoint te da će sada takođe biti i sastavni deo PowerPoint, Word i Excel exporta. U stvari, SharePoint i Office 365 su velika odskočna daska za Adobe Acrobat u Cloud-u.

Rad sa online formama, kolaborativnim PDF pregledima i potpisima su svakodnevna norma za poslovne ljude koji su nekada bili kreatori jednostavnog sadržaja. IT odeljenja moraju da podrže ove promene dok održavaju i maksimalno koriste postojeću infrastrukturu i sisteme, kao i da obezbede podršku i usluge koje omogućavaju njihovim organizacijama da iskoriste nove poslovne mogućnosti, poboljšaju rezultate i opravdaju povrat investicije (ROI),

navodi se u saopštenju kompanije Adobe.