Steve-Ballmer

Prema najnovijim glasinama kompanija Microsoft radi na potpunom povlačenju Windows Live Messenger-a (bivšeg MSN-a). Glasine kažu da bi ovaj servis u narednih nekoliko mjeseci trebao biti ugašen a neke njegove usluge integrisane u Skype.

Službena objava gašenja i integracije Windows Live Messenger-a navodno bi se trebala dogoditi ovaj tjedan, iako Microsoft još uvijek ne želi ni potvrditi niti demantirati ove glasine. Treba reći da, ako je istina, ova odluka ima smislu jer se već neko vrijeme Microsoft nalazi u procesu umirovljenja cijelog Windows Live branda.

Windows Live Messenger oslanja na Microsoft Messenger servis, isti servis se već koristi za podršku Skype-u. To što već imaju zajedničku arhitekturu može biti rani znak da će uskoro doći do integracije ova dva servisa. Osim toga, konsolidiranje usluga kao što su ove moglo bi smanjiti potencijalnu konfuziju koju vrlo često uzrokuju duple opcije.

Windows Live Messenger je 2009 godine imao više od 330 milijuna aktivnih korisnika mjesečno. Ako se pokaže da su ove glasine o integraciji u Skype istinite, Skype bi onda ubrzo mogao vidjeti veliki skok u broju korisnika.

Kompanija Microsoft u svibnju 2011 godine kupila je Skype za fantastičnih 8,5 milijardi dolara. Korisnici Skype-a 6.0 za Mac i Windows OS sada imaju mogućnost da za prijavu na servis koriste Microsoft ili Facebook račun.