google niantic project

Kompanija Google je početkom mjeseca pokrenula marketinšku kampanju za nešto što se zove The Niantic Project. Sve je počelo sa objavom Android aplikacije pod nazivom Field Trip iza koje stoji Google Niantic Labs, divizija za koju se nije ni znalo da postoji u kompaniji Google a kamoli kakva mu je svrha.

Android aplikacija Field Trip opisana je kao vaš vodič za cool, skrivene i jedinstvene stvari u svijetu oko vas. Tijekom "šetnje" se korisnicima prikazuju informacije o njihovoj okolini u realnom vremenu.

Aplikacija radi u pozadini vašeg telefona i kada se približite nečemu "zanimljivom", dobit ćete obavijest s detaljima o vašoj okolini.

Field Trip je iznimno zanimljiva društvena aplikacija koja je pokrenuta prošlog mjeseca, ali izgleda da postoji i nešto još zanimljivije od ove aplikacije. Naime, ubrzo nakon što je aplikacija pokrenuta, pojavio se Web sajt za Niantic Project zajedno sa Facebook i Google+ stranicom te Twitter računom. Neki vjeruju da je cijela stvar marketinška kampanja za aplikaciju Field Trip, ali je to ipak malo vjerojatno jer je aplikacija objavljena prošli mjesec, tako da se postavlja pitanje zašto bi je Google promovirao sa zakašnjenjem.

Drugi pak misle da je Niantic Project neke vrste društvene igre u proširenoj stvarnosti (augmented reality).

Augmented reality igre su one koje premoštavaju jaz između fikcije i stvarnosti. U njima se igra određana uloga ali i istražuje integriranjem digitalnih elemente u fizičkom svijetu.