cortana-i-chief-halo4

Halo 4 jedna je od najiščekivanijih video igara u 2012 godini, a izdavač franšize Microsoft priprema se da u tkz. "ovogodišnjem najvećem događaju u svijetu zabave" Halo 4 od noćas (6. studenog) bude dostupan u 10.000 prodavaonica širom svijeta. U Europi, više od 700 prodavaonica učestvovat će u događaju.

Da bi nastavio svoju najprodavaniji Halo franšizu, Microsoft je morao izgraditi novu gaming kompaniju iz temelja, novi studio, 343 Industries. Svakako da je Microsoft morao napraviti fantastičnu novu igru​​, no, s obzirom da je izvornom developer Bungie otišao, Microsoft, još uvijek vlasnik Halo franšize, morao je napraviti novi tim ​​developera koji bi iz temelja kreirao nove trilogije igara.

Bungie je bio mali tim developera koji je radio Sci-Fi igre, pucačine u prvom licu, za Mac platformu kada je kupljen od strane Microsoft-a, 2000 godine.Originalni Xbox pokrenut je 2001 godine sa Bungie Halo kao vodećom igrom. Ova igra donijela je ogromnu popularnost pucačinama u prvom licu na konzole. Od 2001 godine Halo serija se prodala u više od 46 milijuna prmjeraka te je od prodaje zarađeno oko tri milijarde dolara. Halo 3 igra debitirala je 2007 godine i od tada je prodato 11,5 milijuna primjeraka.

Bungie je 2007 godine najavio razlaz sa Microsoft-om. Nakon što je završio Halo trilogiju sa nadljudskim vojnikom Master Chief i njegovim pomoćnikom / pratiteljem / umjetnom inteligencijom Cortana, Bungie je najavio da će napraviti još jednu, posljednju igru za franšizu. “Halo: Reach” je objavljena 2010 godine a radnja igre vodi do prvog Halo, prije nego što se pojavio Master Chief.

Sa novim Halo 4 vraćaju se Master Chief i Cortana, koji 5 godina nisu bili u igri Halo (od Halo 3). U posljednjoj trilogiji Halo igre (Halo Wars, Halo 3: ODST i Halo: Reach) ne pojavljuje se Master Chief. Strategija kompanije Microsoft prilično je jasna, stvoriti dovoljno uzbuđenja kako bi se obožavatelji Halo igre doveli do točke u kojoj će se osjećati izostavljeno ako nisu dio igre.

Halo 4 nije razvijen od strane Bungie tima već od Microsoft-ovog novog gaming studia, 343 Industries.

Halo 4 donosi povrataka Master Chief-a koji se suočava sa drevnim zlom koje prijeti svemiru i spašava svog prijatelja, umjetnu inteligenciju Cortana. Halo 4 će biti konkurent velikim igrama poput “Call of Duty: Black Ops II” koja treba da se pojavi 13. studenog, a 18.studenog će biti pokrenuta nova Wii U konzola za igranje.