za cetiri godine na apple app store postavljeno milijun aplikacija

Mobile App marketing platforma Appsfire na svom Twitter računu objavila je da Apple App Store danas slavi milijun submit-ovanih aplikacija od kada je prodavaonica pokrenuta 2008 godine.

Prodaja pametnih telefona i tableta već nekoliko godina konstantno raste a zajedno sa njim raste i tržište mobilnih aplikacija koje su postale izuzetno unosan posao.

Ouriel Ohayon, suosnivač Appsfire, objašnjava da je od 2008 godine do danas na Apple App Store postavljeno milijun aplikacija od kojih su 493.289 plaćene a 158.848 su igre. Od 736.247 aplikacija koje su trenutno aktivne na Apple App Store, njih 336.270 su plaćene (što je oko 45 posto), dok 120.065 aplikacija spada u kategoriju igre (to je oko 16 posto).

Ovaj broj aplikacija uključuje samo iOS aplikacije i tu nisu uračunate aplikacije sa Mac App Store.

Apple App Store pristupa veliki postotak Apple-ovih 400 milijuna iTunes vlasnika računa, koji su imali 35 milijardi preuzimanja za ove četiri godine.

Kompanija Apple na predstavljanju svog iPad mini objavila je da na App Store ima više od 700.000 “živih”aplikacija.

Budući da ima dosta developera koji uklanjaju svoje aplikacije sa App Store zbog kršenja autorskih prava ili opće polise o postavljanju sadržaja, broj “živih”aplikacija je zbog toga manji od ukupnog broja aplikacija koje su bile postavljene na Apple App Store.

Treba reći da glavni konkurent Apple App Store, Google Play Store, prema podacima iz rujna sada ima više od 675.000 Android aplikacija te više od 25 milijardi preuzimanja.