Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

10 filmova koji su se najviše preuzimali sa BitTorrent-a u 2012 godini

sa jednim komentarom

10 filmova koji su se najvise preuzimali sa BitTorrent-a u 2012

Popularni TorrentFreak sajt ponovno je krajem godine sastavio popis od 10 filmova koji su se najviše preuzimali sa BitTorrent-a.

Nikakvo iznenađenje nije da su se na popisu našli filmski hitovi poput “Avengers” i “The Dark Knight Rises”, ali ono što je iznenadilo mnoge jeste da je na vrhu popisa “Project X”.  S gotovo 9 milijuna preuzimanja “Project X” je film koji se najviše dijelio na BitTorrent-u u 2012 godini, ostavljajući iza sebe “Mission: Impossible – Ghost Protocol” na drugom i “Dark Knight Rises” na trećem mjestu.

Prošlog prosinca TorrentFreak također je objavio popis filmova koji su se najviše preuzimali sa BitTorrent-a u 2011 godini, najpoznatijeg sajta za dijeljenje sadržaja. Treba reći da nema značajnijih promjena u ukupnom broju preuzimanja filmova u odnosu na prošlu godinu, potražnja za piratskim filmovima je i dalje vrlo velika.

Veliko je iznenađenje to što je “Project X” film koji se najviše preuzimao sa BitTorrent-a s obzirom da se radi o filmu koji je najmanje zaradio na bioskopskim blagajnama u poređenju sa svim ostalim filmovima sa ovog popisa.  “Project X” u 2012 godini zaradio je “samo” 100.931.865 dolara.

Također je vrlo interesantno i to što na popisu 10 filmova koji su se najviše dijelili na BitTorrent-u nema filma “The Hunger Games” unatoč tome što se radi o trećem najuspješnijem filmu u 2012 godini. Također, na popisu nema ni filma “Amazing Spider-Man”.

TorrentFreak je za ovaj popis koristio podatke prikupljene iz nekoliko izvora, uključujući i izvještaje svih većih BitTorrent tracker-a u periodu od 1. sječnja do sredine prosinca. U obzir su uzeti svi formati filmova, uključujući cammed verzije.

Written by admin

30 Decembra, 2012 at 7:25 pm

Jedan odgovor to '10 filmova koji su se najviše preuzimali sa BitTorrent-a u 2012 godini'

Predplati se na komentare sa RSS or TrackBack to '10 filmova koji su se najviše preuzimali sa BitTorrent-a u 2012 godini'.

  1. […] svake godine do sad, popularni sajt TorrentFreak objavio je šta se to najviše preuzimalo sa BitTorrent-a. Mega popularna serija “Game of Thrones” drugu godinu zaredom proglašena je od strane ponijela […]

Ostavi komentar