microsoft TouchDevelop Web App

Jeste li možda zainteresirani za kreiranje Windows 8 aplikacije ili ste možda znatiželjni i želite da se okušate u razvoju aplikacija za Windows 8 i Windows Phone. Do sada su developeri morali koristiti poseban skup razvojnih alata za izgradnju Windows 8 i Windows Phone aplikacija a sada je tu TouchDevelop Web App.

TouchDevelop Web App je razvojno okruženje za izradu aplikacije na tablet ili pametnim telefonima, bez potrebe za odvojenim računalom. U osnovi radi se o skupu razvojnih alata koji se mogu koristiti unutar vašeg Web preglednika.

Skripte pisane pomoću TouchDevelop mogu pristupiti podacima, medijima i senzorima na telefonu, tabletu i računalu. Skripta može komunicirati s Cloud uslugama, uključujući skladištenje, Computing i društvene mreže. TouchDevelop vam omogućuje brzo kreiranje zabavnih igara i korisnih alata, pretvarajući vašu skriptu u pravu Windows Phone i Windows 8 aplikaciju.

Microsoft je prije godinu dana objavio sličan razvojni proizvod nazvan TouchDevelop za Windows Phone, kojeg koriste entuzijasti, studenti i istraživači kako bi programirali svoje telefone na zabavne, inventivne i zanimljive načine. Ova najnovija verzija u osnovi je njegovo proširenje koje uključuje podršku za preglednik. TouchDevelop Web App urednik i programski jezik dizajnirani su za tablet uređaje sa zaslonom osjetljiv na dodir, ali ako još uvijek preferirate izgradnju aplikacija na desktop ili prijenosnom računalu, TouchDevelop Web App će raditi i na ovoj platformi, a podržava i korištenje miša i tipkovnice.

Sve TouchDevelop skripte koje su razvijene na pametnom telefonu mogu se preuzeti na tablete i pokrenuti (ako hardver omogućuje). Svakoj skripti koja je razvijena na tabletu također se može pristupiti na telefonu a skripte se mogu konvertovati u Windows Phone i Windows 8 aplikacije.

Svi oni koji su zainteresirani da probaju da naprave aplikaciju prvo će se morati prijaviti s Windows Live, Facebook ili Google računom kako bi mogli pristupiti TouchDevelop Web App stranici.

Na kraju, kada kreirate aplikaciju ostaje vam da je objavite i efikasno promovišete na prodavnicama aplikacija. Svi yainteresirani mnogo više o tome mogu saznati u članku “Kako efikasno promovisati aplikaciju na prodavnicama aplikacija?”.