facebook_messenger_za_firefox

Mozilla i Facebook danas su zvanično pokrenuli Facebook Messenger za Firefox. Ovaj novi dodatak postao je dostupan još u oktobru sa izdavanjem Firefox 17 beta.

Facebook Messenger za Firefox izgrađen je na Mozilla Social API za Web. Nova funkcija omogućava Firefox korisnicima da ćaskaju sa svojim Facebook prijateljima bez obzira na kom se sajtu nalaze. Sa integracijom Facebook Messenger za Firefox možete biti i na Twitter-u a opet slati Facebook poruke.

Da biste koristili ovu funkciju, morate instalirati Firefox 17, posetiti Facebook Messenger za Firefox i kliknuti zeleno dugme "Turn On". Kada ste to omogućili, dobićete društveni sidebar sa vašim Facebook Chat, update-i kao što su novi komentari i foto tagovi, kao i obaveštenja za poruke, zahteve za prijatelja, itd., na koje možete da odgovorite direktno iz Firefox-a.

Facebook Messenger za Firefox rezultat je partnerstva između kompanija Facebook i Mozilla, koje upućuje na to da bi u budućnosti mogli očekivati još Facebook funkcija na Firefox-u.

Mozilla je neprofitna organizacija sa misijom da promoviše otvorenost, inovacije i mogućnosti na Internetu i mi ne možemo dočekati da vidimo kakva sva sjajna Web iskustva će developeri da izgrade na našem Social API. Želimo da izgradimo socijalni standard za Web kako bi developerima pružili više mogućnosti a korisnicima veći izbor, baš kao što smo to uradili sa OpenSearch. Zamislite da koristite Firefox sidebar, toolbar dugmad, pa čak i AwesomeBar dugme za vesti, muziku, finansije, email, grupne projekte i još mnogo toga,

navodi Mozilla.

Drugim rečima, ovo se neće zaustaviti samo na partnerstvu sa Facebook-om. Mozilla je integrisala čitav Socijal API u Firefox i prema najavama iz kompanije, uskoro će biti dodata podrška za više funkcija i više usluga. Da li to uskoro treba očekivati integraciju Twitter-a u Firefox?