twitter

Twitter je konačno odlučio da svojim korisnicima pruži mogućnost da pristupe svojim starim tweet-ovima. Treba reći da je dolazak ovakve opcije na Twitter početkom godine i najavio izvršni direktor Dik Costolo.
Danas je jedan broj Twitter korisnika počeo tweet-ati o novoj funkcionalnosti u podešavanjima koja korisnicima omogućava da “Request your archive” (zahtevate svoju arhivu).

Da biste videli ovu novu funkciju potrebno je da otvorite podešavanja Twitter-a, spustite se na “Your Twitter Arhiva” i tu ćete videti dugme “Request your archive”.

zahtevaju svoju arhivu

Klikom na njega možete da preuzmete sve vaše tweet-ove. Kada arhiva za preuzimanje vaših tweet-ova bude spremna, Twitter će vam poslati link za preuzimanje na e-mail. Tada možete dobiti ZIP datoteku sa arhivom u HTML formatu. Kada raspakujete ZIP datoteku, videćete sve vaše tweet-ove u hronološkom redosledu.

zahtev za arhivom

Po svemu sudeći Twitter je počeo postepeno da uvodi ovu novu funkcionalnost sa kojom ćete uskoro moći da preuzmete sve vaše tweet-ove. Jedan broj korisnika već je dobio ovu mogućnost a ako vi niste jedan od njih, bez nervoze, uskoro će svi Twitter korisnici dobiti ovu funkcionalnost.