novi-telefon-Samsung-Galaxy-Grand

Kompanija Samsung danas je predstavila Galaxy Grand, pametni telefon sa ekranom od 5 inča kojeg pokreće Android Android 4.1.2 (Jelly Bean) i koji je očigledno namenjen srednjoj klasi potrošača.

Novi pametni telefon Samsung Galaxy Grand ima dual-core procesor na 1,2 GHz i dolazi sa nizom ugrađenih funkcija koje se mogu pronaći na ostalim Galaxy modelima a među kojima je i “S Voice and Direct Call” koja omogućava korisnicima da uspostave pozivi podizanjem slušalice na uho.

Ekrane veličine oko 5 inča do sada su uglavnom koristili skupi telefoni nudeći svojim korisnicima velike HD ili Full-HD ekranime. Ipak, čini se da Samsung želi to da promenim sa ovim svojim novim Galaxy Grand telefonom. Na taj zaključak nas navodi to što njegov 5-inčni ekran ima rezoluciju od samo 800 x 480 piksela.

Telefon je debljine 9,6mm i ima dve kamere, zadnju od 8 megapiksela i prednju od 2 megapiksela koja podržava video pozive 720p. Slike i video snimci snimljeni sa kamerama mogu se skladišti na internoj flash memoriji telefona veličine 8 GB ili na microSD kartici do 64 GB. Sadržaj se može slati i preuzimati koristeći 802.11n WiFi ili mobilne HSPA + mreže.

Kompanija Samsung planira dve verzije Galaxy Grand telefona, SIM GT-I9080 i model koji podržava dve SIM kartice GT-I9082.

Model koji podržava dve SIM kartice veoma je interesantan u zemljama kao što su Indija i Kina, ali i Italija, Španija i Portugal, gde ljudi koriste više od jedne SIM kartice (najčešće da bi smanjili svoje troškove).

Kompanija Samsung uskoro treba da objavi cenu ili datum kada će se ove verzije Galaxy Grand telefona naći na tržištu.

갤럭시미니