twitter

Prije samo devet mjeseci Twitter je objavili da je dostigao 140 milijuna aktivnih korisnika mjesečno koji u prosjeku šalju 340 milijuna tweet-ova svaki dan. Danas je Twitter objavio da sada ima više od 200 milijuna aktivnih korisnika mjesečno i 400 milijuna tweet-ova dnevno.

Twitter-ov rast nije bio bez posljedica. Naime, u rujnu je Twitter predstavio svoj novi, restriktivniji API, sa kojim mikrobloging platforma stavlja neka prilično ozbiljna ograničenja pred developere trećih strana (nezavisne developere). Ovaj potez Twitter zajednica, očekivano, nije primila s oduševljenjem.

Vrlo je impresivan rast od 42% koliko je Twitter imao za devet mjeseci , ali da to nije ni blizini Facebook-u koji trenutno ima više od milijardu korisnika. Poređenja radi, Google + trenutno ima oko 135 milijuna dok je poslovna društvena mreža LinkedIn u studenom objavila da ima 187 milijuna aktivnih korisnika mjesečno. Ipak, Twitter još uvijek ima jasnu tendenciju rasta. Mikrobloging platforma je postala vrlo popularan način objavljivanja vijesti, održavanja kontakta sa slavnim osobama i ostalo.

tw