yahoo 2

Yahoo više nije Internet gigant kakav je nekada bio ali ipak još uvijek ima milijune korisnika svoje e-mail usluge. Sada je to iskustvo nadograđeno sa novim Yahoo Mail web klijentom, kao i novim aplikacijama za iOS, Android i Windows 8.

Izvršni direktor kompanije Yahoo, Marissa Mayer, sama je najavila ove promjene navodeći da je Yahoo-ov novi mail klijent minimizirao elemente koji odvraćaju pažnju korisnika kao i da je ključni nalasak dat na brzinu, nešto što bi trebalo biti glavno poboljšanje u odnosu da stari mail klijent.

Web korisnici će za nekoliko tjedana moći uživati u novom mail iskustvu, dok su nove iOS, Android i Windows 8 aplikacije već sada dostupne za preuzimanje.

Ova objava nove verzije Yahoo Mail-a je daleko najvažnija stvar koju je Marissa Mayer učinila otkako je preuzela vođstvo kompanije.

Na mnoge načine, Yahoo je webmail kompanija. Yahoo ima četiri vrlo važna proizvoda: Yahoo Sport, Yahoo Finance, početnu stranicu, and Mail. Početna stranica i Mail su daleko najvažniji.

Stotine milijuna ljudi još uvijek koristi Yahoo e-mail klijent a pri tom kompanija zarađuje novac pokazujući im oglase i dajući im linkove na Yahoo stranice sa sadržajem na kojima se nalaze prilično skupim oglasima.

Prema podacima kompanije comScore, u rujnu 2012 godine korišćenje web e-mail je poraslo za samo 1% u odnosu na rujan 2011 godine. AOL Mail je u padu od 8%, Yahoo Mail u padu za 16% a Hotmail u padu od 18%. Jedino je Gmail imao rast od 16% u odnosu na prošlu godinu.

yahoo