bittorrent surf

U nastojanju da svoj ​​protokol za razmjenu datoteka donesevelikoj masi korisnika, BitTorrent danas je objavio torrent klijent koji radi u Web pretraživaču što itekako olakšava pronalaženje i preuzimanje sadržaja. BitTorrent Surf trenutno je dostupan kao alfa verzija na Chrome Web Store, a kompanija navodi da će biti objavljen i dodatak za Firefox i podrška za druge pretraživače.

Aplikacija se nalazi na vrhu prozora pretraživača, pored URL bara. Klikom na ikonu BitTorrent Surf otkriva se padajuća ploča sa kontrolama za pauziranje i nastavljanje transfera, provjeru ispravnosti torrent-a i ETA, te mogućnost potrage za određenom torrent datotekom.

Po defaultu, proširenje je dizajnirano za korištenje Google, Yahoo i Bing tražilaica dodavanjem riječi "torrent" upitima, ali korisnici imaju mogućnost dodati i neke svoje omiljene torrent stranice. Integrirana funkcija pretraživanja automatski otkriva kada pretražujete poznate torrent sajtove (kao što je Mininova), te vas nudi mogućnost da ih dodate u ugrađeni alat za pretraživanje, kako bi stvorili svoju vlastitu kombinaciju za pretraživanje.

BitTorrent Surf nije prvi ugrađeni torrent klijent ali je prvi koji dolazi baš od samog BitTorrent-a i izgleda kao da bi mogao biti jedan od najjednostavnijih od sličnih rešenja koja su se do sada pojavljivala.