Chrome.jpg

Najnovija verzija Google Chrome sada je dostupna za preuzimanje. Google Chrome 24 dostupan je za Windows, Mac i Linux, ovo izdajne donosi dvadesetak bezbednost popravki, jednog broja poboljšanja brzine kao i nove funkcije kao što je podrška za MathML.

Korisnici će sigurno primetiti da je ova verzija Chrome pretraživača brža od prethodnih, to potvrđuje i   Google Octane JavaSkript test. Kada je beta verzija lansirana krajem prošle godine, Google je objavio da je ova verzija za 26 odsto brža nego što je bila pre godinu dana, sada je čak još brži.

Google je sada uključio i mogućnost da pretražujete bookmarks koristeći njihov naslov. Odgovarajući bookmarks će biti prikazani u autocomplete listi pomoću prefiksa. MathML, ili Matematički markup jezik, olakšava pretraživaču da prikaže matematičke jednačine. Ovo je naravno nešto što neće interesovati svakoga, alisasvim sigurni da postoje jedan broj korisnika koji će sa dodavanjem ove funkcije biti oduševljeni.

Inače, ovo najnovije ažuriranje Chrome pretraživače fokusirano je prvenstveno na bezbednosne zakrpe. Konkretno, njih 11 je rangirano kao visokorizične, do 13 ostali spadaju u kategoriju srednje i manje rizičnih.

Treba reći da su tri bezbednosne ispravke rezultat Google-ovog programa koji novčano nagrađuje pojedince za pronalaženje bezbednosne propusta u njegovom pretraživaču. Pronalazač najvećeg propusta zaradio je 4 hiljade dolara dok je pronalaženje druga dva propusta vredelo po hiljadu dolara.