Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

Pretraživač Firefox će automatski blokirati sve dodatke

bez komentara

blokirajte-java-u-firefox.jpg

Mozilla je juče objavila da će automatski onemogućiti sve dodatke u svom pretraživaču Firefox, osim najnovije verzije Adobe Flash Player-a. Kao razlog za ovaj potez Mozilla navodi bezbednost  i stabilnost u radu.

Karakteristika, pod nazivom "click-to-play" deo je pretraživa Firefox od verzija 17, koja je pokrenuta u novembru prošle godine. Po defaultu, ova karakteristika će blokirati plugins (dodatke) ali će korisnici moći da zaobiđu ovo blokiranje klikom na sivu površinu (koja pokriva blokirani sadržaj) sadržaja na Web stranici. Tehnika je postala popularana kako pretraživači sve više pokušavaju da zaštite svoje korisnike od sve većeg rasta opasnosti koje koriste propuste u dodacima pretraživača a posebno se to odnosi na Java dodatak.

Ranije je ova funkcionalnost blokirala samo one dodatke za koje je Mozilla utvrila da su nesigurni ili da su ozbiljno zastareli. Od juče, Firefox takođe blokira Flash Player verziju 10.2.x i starije, što je prvi korak ka cilju zabrane skoro svih dodataka za pretraživač. Iako Mozilla nije definisala vremenski okvir, uskoro će blokirati sve dodatke osim najnovije verzije Flash-a, uključujući starije verzije popularnih dodataka kao što su Adobe Acrobat Reader, Microsoft Silverlight i Oracle Java.

Oracle Java je bila posebno nesigurna u poslednje vreme a početkom meseca, Oracle pod pritiskom korisnika objavio Java update sa zakrpama za dve kritične ranjivosti.

Tokom protekle godine, dodataka za Java softverski okvir bio je jedan od glavnih ciljeva hakera i online prevaranata. Adobe Flash Player takođe ne zaostaje puno u svojoj popularanosti kod hakera i prevaranata.

Written by admin

31 Januara, 2013 at 11:12 am

Ostavi komentar